mandag 29. oktober 2018

Diabetes barn

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Denne typen diabetes kalles type eller insulinavhengig diabetes , og det er den vanlige formen hos barn.


En annen form for diabetes er kjennetegnet av at kroppens celler ikke reagerer på insulinet som er tilstede, og at det i tillegg ofte er for liten produksjon av insulin. Har du et barn med diabetes ?

Da er datteren eller sønnen din langt fra alene. Hvert år får over 3barn under år diabetes her til lands, og totalt har flere enn 2. Ifølge Kummernes er Type diabetes (T1D) en av de vanligste kroniske sykdommene et barn kan få i Norge. Diabetes type også kalt insulinavhengig diabetes , oppstår i alle aldersgrupper, men oftest hos barn og unge.


Av grunner vi ikke kjenner til, oppfatter kroppens immunsystem de insulinproduserende betacellene i bukspyttkjertelen som fremmedelementer og ødelegger dem. Dette gir kraftige symptomer, og derfor blir diagnosen stilt raskt. Foreldre og barn med diabetes må lære om insulinvirkningen på kroppens funksjoner og mange praktiske ting omkring kost, blodsukkermåling og insulinbehandling, slik at både barne - og familielivet blir mest mulig normalt igjen.


Behandlerteam som finnes på sykehusenes barneavdelinger, vil ta ansvaret for dette.

De aller fleste barn som har diabetes , behandles med insulin. Siden insulin ikke kan lages som tabletter, må det gis som injeksjoner. Det er utviklet ulike penner som insulin gis med.


Insulin kan også gis med en insulinpumpe. Ved diabetes type er symptomene oftest diffuse og utvikler seg over ti mens symptomene kommer brått og tydelig ved diabetes type 1. Slapp, tørst og sliten er typiske symptomer på diabetes type mens kraftig vektnedgang og rask dårlig allmenntilstand kan være symptom på type diabetes. Diabetes type er til en viss grad arvelig, men ukjente miljøfaktorer betyr minst like mye for om du får sykdommen eller ikke. Typ 1- diabetes hos barn innebär alltid insulinbrist och barnen får därför insulin redan från dag 1. Kolhydratsräkning lärs ut vid debuten.


Vi støtter deg når du trenger det, og kjemper for bedre rettigheter og behandling for deg og alle med diabetes. Som medlem får du medlemsbladet Diabetes , medlemsforsikring og rabatt hos Interoptik, Odontia, Actic treningssentre, Roede AS og mange flere. Til tross for mange tidlige symptomer, blir type 1- diabetes hos barn og unge altfor ofte oppdaget først når livstruende komplikasjoner har oppstått. Mer kunnskap om symptomene som rammer stadig flere og yngre barn , kan spare liv. Det forandrer livet for hele familien når et barn får diagnosen type 1- diabetes.


Mange foreldre er bekymret for hvordan diabetesen kommer til å påvirke barnets liv. Hvordan den kan komme til å påvirke fremtiden. Da jeg fikk diabetes , visste jeg ingenting om hva det var.

Men jo mer jeg lærte om diabetes , jo lettere ble det å leve akkurat sånn som andre barn. Enten du er veldig ung eller en tenåring, så kan jeg lære deg om diabetes , hvordan livet er med diabetes og hvordan du kan snakke med andre mennesker om diabetesen. Barn som får diabetes , skal legges inn til øyeblikkelig hjelp.


Hvis du tror at barnet ditt kan ha fått diabetes , skal du ta kontakt med fastlegen eller legevakten. Det vil bli tatt en blodprøve for å finne ut hvilken verdi blodsukkeret har. Diabetes type skyldes en fullstendig (eller nesten fullstendig) insulinmangel som følge av at bukspyttkjertelen slutter å produsere insulin. Sykdommen kan opptre i alle aldre, men opptrer ofte i barne - eller ungdomsår eller i tidlig voksen alder.


Detta är ett mått på barnets egenproduktion av insulin, och C-peptid kommer att vara märkbart sänkt om det rör sig om typ 1- diabetes. Hur behandlas diabetes hos barn ? Behandlingen av typ 1- diabetes består alltid av tillförsel av insulin. Det är också viktigt med åtgärder rörande kosthållning och fysisk aktivitet. DIABETES Diabetes typ hos barn. Vid typ 1- diabetes slutar kroppen tillverka insulin och barnet får då för mycket socker i blodet.


Type diabetes har ofte blitt kalt gammelmannsdiabetes, men i de senere år har gjennomsnittsalderen hos de som får den sunket betraktelig, og den regnes langt på vei som en livsstilssykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg