onsdag 22. november 2017

Sjokoladeglasur kokesjokolade

Glasur til sjokoladekake. To gode varianter av topping til sjokoladekake. Dette er et innsendt mattips fra LineG. Med kakao og melis. Oppskrift på en fantastisk god sjokoladeglasur.


Blank sjokoladeglasur , eller ganache som det heter på fagspråket, kan brukes til å glasere kaker slik at de får en glatt og blank overflate av sjokolade som dekker hele kaken.

Saftig sjokoladekake med sjokoladeglasur av kremfløte, smør og mørk sjokolade. Smør, oppdelt sjokolade, sirup og kaffe varmes over vannbad til alt er smeltet. Rør godt sammen til en jevn blanding. For de som ikke liker appelsin, kan denne byttes ut med samme mengde vann blandet med vaniljesukker eller vaniljeessens og man kan utelate appelsinskallet.


Sjokoladeglasur : Kok opp kremfløten og smør i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten.


Rør blandingen jevn og la glasuren avkjøles til den får en tykk smørekonsistens. Montering av kaken: Ta de tre kakebunnene ut av kakeformene og dra av bakepapiret.

En fantastisk enkel oppskrift som gir glatt og lekker sjokoladeglasur på null komma niks. Dekk din favoritt-sjokoladekake med denne glasuren eller klikk her for oppskrift på enkel sjokoladekake. I videoen under er det skåret ut to runde bunner på ca.


Utrolig god sjokoladeglasur -Stor porsjon, nok til både kaken og glade bolleslikkere. Bruk den varianten mottakerne vil ha. Jeg bruker gjerne Freias lyse kokesjokolade her. Jeg syns det blir best med Dronningsjokoladen) 4ss kaffe Smeltes sammen.


Fremgangsmåte: Smelt og avkjøl smøret. Bland i vaniljesukker og kakao. Rør i smeltet smør og hvetemel vekselsvis til du får en glatt og klumpfri deig.


For mer intens sjokoladesmak kan du bytte ut en plate med kokesjokolade fra Freia. Tine kremost, naturell. SÅ GJØR VI SÅ… Smelt smøret og hakket sjokolade i en kasserolle over svak varme. Mørk sjokoladeglasur.


Smelt sjokoladen i vannbad og rør den inn i smørkremen. Visp eggehvitene stive. Trefargede sjokoladekrøller. Avkjøl glasuren til den er fast.

Smelt hver sjokoladeplate i hver sin bolle i vannbad. Hadde ikke tid eller ingredienser til å prøve på nytt, så prøvde tipset med å blande inn to råe egg (i dobbel røre) og det funket! Jeg hadde skikkelig mørk kokesjokolade , og jeg hadde absolutt ikke smøret for varmt, men jeg vispet for fort og for mye rett og slett.


Ta av platen og rør i melis og vaniljesukker. Blir glasuren for tynn igjen er det bare å ha i ekstra melis. Rør til den er helt glatt og bre over kaken. Tilsett 1-ss kaffe til du får ønsket konsistens. Barnas beste sjokoladekake med deilig sjokoladeglasur på toppen er verdens enkleste å lage og verdens beste å spise.


Perfekt til barnebursdag i travel hverdag. En klassisk lys sjokoladesmørkrem må være noe av det jeg lager aller mest på kjøkkenet mitt. Den er passe søt, veldig luftig, smelter i munnen og har en skikkelig god sjokoladesmak pga melkesjokoladen den inneholder. Leter du etter oppskrifter på saftige sjokoladekaker? Vi deler våre aller beste kakeoppskrifter med deg.


La deg inspirere her. Kokesjokolade , meierismør og vann smeltes sammen og røres til slutt inn det andre 4. Formen kan med fordel smøres med formfett og meldryss for at kaken skal slippe lettere når den skal ut av formen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg