torsdag 16. november 2017

Forskjellen på diabetes 1 og 2

Vinneren på Kvalitet og Pris! Finn laveste nettpris her. Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt.


Symptomene oppstår ikke helt likt.

Hvem får diabetes type ? Overvekt er en viktig årsak til utvikling av diabetes type 2. Ved type diabetes har kroppens immunforsvar ved en feil ødelagt bukspyttkjertelen og produksjonen av insulin har derfor opphørt. Sykdommen er dødelig hvis man ikke får tilført insulin. Ved type diabetes lager kjertelen fortsatt insulin men for lite i forhold til kroppens behov.


LADA er en tenkt undertype av diabetes , hvor årsaken er en mellomting av det som skjer ved diabetes type og type 2. Men det er en faktor som gjør at man egentlig ikke helt passer inn under diabetes type 2. Mange snakker om diabetes uten å presisere hva det snakkes om.

Hva er egentlig forskjell på type og type diabetes ? Dere har sikkert hørt det tusenvis av ganger, at fedme, livsstil og ernæring sauses sammen i en eneste stor røre. Type utgjør mindre enn en tiendel av tilfellene. Diabetes består hovedsakelig av type og type 2. Det er vesentlige forskjeller på de to diabetessykdommene.


Av disse har opptil prosent diabetes type og cirka prosent diabetes type 1. I tillegg kommer en rekke sjeldne diabetesformer. Forekomsten av diabetes er økende, i hovedsak fordi økt forekomst av fedme har ført til økt forekomst av diabetes type 2. Voksne med diabetes type eller type bør være fysisk aktive med moderat til høy intensitet i minst 1minutter hver uke. For barn med diabetes gjelder den samme anbefalingen for fysisk aktivitet som for barn uten diabetes , det vil si minst minutter hver dag med middels eller høy intensitet.


Vi betrakter type - diabetes som en livsstilssykdom, og forekomsten er økende. Vi regner med at mange har sykdommen uten å vite om det – de er udiagnostisert. Type - diabetes kalles ofte ikke-insulinavhengig diabetes. Insulin er et hormon som lages i bukspyttkjertelen og som sørger for at sukkerstoffer i maten du spiser kommer inn i kroppens celler og kan brukes som energi.


Personer med diabetes type må ha tilførsel av insulin for å leve, gjennom injeksjoner eller fra en insulinpumpe. Hvordan behandles diabetes type ? Alle med diabetes type er avhengig av å tilføre kroppen insulin, og det er du selv som må ta det daglige ansvaret for dette.

Målet ved forskningen var å finne ut i hvilken grad pasienter med type - diabetes opplever problemer med potensen, og hvordan det i så fall påvirker livskvaliteten. Funnene samsvarer med annen forskning. Les også: Hva er forskjellen på diabetes type og diabetes type ? Pasienter med diabetes type har økt risiko for hjerte-kar sykdom, og data fra det svenske diabetesregisteret viser at ca. En viktig del av behandlingen av diabetes type er derfor å forebygge hjerte- og karsykdom.


Men hva er egentlig forskjellen på diabetes type og type ? Her blir kroppens insulinproduserende celler oppfattet som et fremmedelement av immunforsvaret som ødelegger cellene. Dette må behandles med insulin i form av sprøyter eller insulinpumpe. Ved begge diabetes -typene fungerer ikke kroppens insulinmekanisme som den skal.


En livsstil med lite mosjon og dårlig kosthold øker risikoen for å utvikle diabetes type 2. Dette kan føre til alvorlige helseproblemer, men livsstilsendringer og legemidler kan bidra til at du holder deg frisk. De siste årene har vi sett en eksplosiv utvikling i antall tilfeller av type , både på verdensbasis og her i landet. Overvekt og fysisk inaktivitet spiller en rolle, men arv er også en vesentlig faktor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg