mandag 6. november 2017

Hva er sykluslengde

Hvordan finnes sykluslengde ? Dersom første blødningsdag var 1. I denne fasen begynner eggene i eggstokken (eller begge om du har dobbel eggløsning) å vokse. Vi blir alle opplært til å tro at alle kvinner har sykluser på dager og at eggløsning er på syklusdag 1 men dette er faktisk en myte. Dette er bare statistiske gjennomsnitt. Selv om det varierer hva som fungerer best for den enkelte utøver, viste undersøkelsen noen generelle tendenser: Den viste for eksempel en prestasjonsfremmende effekt av økt sykluslengde og lavere frekvens.


Det vil si at løperen går fortere på ski om hun glir lengre på skiene, med færre stavtak. Menstruasjon, ofte bare kalt mens eller mensen, er en månedlig blødning fra livmoren hos jenter og kvinner i fruktbar alder som ikke er gravide. Menstruasjonen er en del av menstruasjonssyklusen, som er en fysiologisk syklus, det vil si et regelmessig gjentatt forløp i kroppen, som er styrt av kjønnshormoner. Uregelmessig menssyklus kan ha mange forskjellige grunner, og noen av disse underliggende årsakene kan gjøre det vanskeligere å bli gravid. Ikke minst er det komplisert å finne eggløsningen når man har uregelmessig syklus, men heldigvis fins det hjelp å få.


Hva som skjer videre kommer an på om egget ble befruktet eller ikke. Implantasjonen setter umiddelbart i gang produksjonen av graviditetshormonet humant chorion-gonadotropin (hCG). Både helsetilstanden din, kostholdet ditt, hardtrening, reiser, stress og amming kan påvirke sykluslengde.


Det samme kan et tidligere svangerskap. Kroppen endrer seg i løpet av syklusen, og blir du kjent med kroppen din, vil du også kunne skille de ulike fasene fra hverandre, og også finne fram til når sjansene for unnfangelse er størst. Hva er en unormal menstrual syklus lengde ? Mindre enn en tre ukers syklus kan vre unormale og mer enn dager. Vi blir alle opplrt til tro at alle kvinner har sykluser p dager og at egglsning er p syklusdag 1 men dette er faktisk en myte.


Helt standard er dager syklus, første mensdag er dag nr. Det er store variasjone i hva som er normalt når det gjelder sykluslengde. Andre kan ha sykluser på langt over dager uten at det heller er unormalt på noen måte.


De aller første tegnene på overgangsalder kan komme allerede i 30-årene. Det aller første tegnet på at overgangsalderen er nær, er nemlig ofte usynlig. Det er at kvinnen ikke blir gravid selv om menstruasjoner fortsatt er normale. Så du må bare telle noen sykluser på ra så ser du hva din sykluslengde er. Mange kvinner tror eggløsningen er på dag for alle.


Les hvordan du bruker graviditetstesten til å finne ut hvem av to menn som kan være faren. Husk at testen blir positiv ti dager etter befruktningen og ikke nødvendigvis ti dager etter samleiet. Enkelt forklart betyr menstruasjonssyklus at kroppen produserer et egg, egget løsner og dersom det ikke blir befruktet av en sædcelle, skylles det ut av kroppen ved menstrasjon. Bare omtrent en tredjedel av alle befruktninger ender i faktiske svangerskap. Det vanlige for diagnosen typisk eller atypisk atrieflutter, er tilstedeværelse av atrieflutterbølger i EKG, spesielt sagtakkliknende atriekomplekser i standardavledninger II, III og aVF.


Flutterbølger viser seg som atriekomplekser med konstant morfologi, polaritet og sykluslengde innenfor et visst frekvensområde som tidligere nevnt. Menstrual sykluslengde betyr hele syklusen, inkludert eggløsning og menstruasjon. Noen ganger får dette problemet forvirret og tenke på menstruasjonssyklusen slik bare de dager da menstruasjonsblødning eller perioden oppstår. Ellers kommer det stort sett en mellomblødning etter fire dager uten mens. Har dette noe med tykkelsen på slimhinnen å gjøre?


Er det noen som har fått hjelp i lignende situasjoner og har forslag til hva som kan gjøres for å få tykkere livmorshalsslimhinne? Finnes det noen medisiner, naturpreparater som kan hjelpe? Sykluslengde ca dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg