onsdag 15. november 2017

Saus til svineribbe

Så godt som halve Norges befolkning spiser ribbe på julaften. Hvis du følger disse enkle stegene, vil julemiddagen være reddet i år også. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Denne sausen til ribbe forutsetter at kraft av ribbe.


Når ribbe stekes i ovnen brukes vann, og når ribba er ferdig er det denne kraften du har over i et litermål (eller noe annet som tåler kokvarm væske).

Fettet som legger seg på toppen tar du med en spiseskje og har i en tykkbundet kjele. Her viser vi deg hvordan du enkelt kan lage en kjempegod saus til ribbe. Dette er en saus med masse herlig smak, perfekt til juleribbe. Klassisk ribbesaus med kraft og ribbefett til et av julens store festmåltider. Sausen lager du mens ribben hviler, da får du det gode ribbefettet.


OBS: Dersom svoren ikke ser ut til å bli sprø bør du heve temperaturen til ca 2grader. Pass på så den ikke svir seg! Dersom ribben, mot all formodning, ikke har sprø svor, kan du bruke grillelementet i noen minutter.

Slik lager du saus til ribbe. Og det er altså saus til ribbe. Den klassiske sausen til ribbe er heldigvis ikke vanskelig å lage. Men, denne sausen forutsetter at du får masse kraft fra ribba. Om det er kraft fra medisterkakene, så kan dette også brukes i sausen.


Om sausen blir for tykk, kan potetvannet, grønnsakvannet etc. Ha i en klype sukker, smak på sausen og tilsett mer salt og pepper dersom det er nødvendig. Bruk sukkerkulør for å få en mørkere saus. Saus til ribbe - skal vi ha det?


Stort sett er alle enige om at ribba skal ha sprø svor (bortsett fra meg som mener ribba er best uten svor) og at medisterkaker blir best om du lager dem selv. Er formen tilpasset størrelsen på ribba bevares den gode stekesjyen og du har et kjempebra utgangspunkt for en god saus. Det er mye man er enig om i jula. Vær obs på at det er tykkelsen på ribba, og ikke antall kilo, som bestemmer steketiden. Da er det rikelig med mat, og du har også litt kald ribbe til juledagslunsjene, hvis du liker det.


C og stek videre i ca 2. Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med.

Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Ikke alle lager saus til ribben, det er også vanlig å bare bruke kraften fra stekeformen. Fjern fettlaget som har stivnet på toppen.


Kok sausen ned til en liter. Smak til med salt og pepper. Tilsett gjerne litt ribbefett for mer smak! Asiatisk svineribbe. Skru ned varmen, hakk opp rødbete og tilsett i sausen.


Hold sausen varm mens du tilbereder nudlene. Fres stekefett og hvetemel i en kjele til det får en nøttebrun farge. Spe på med kraft, litt om gangen og rør godt slik at det ikke danner seg klumper.


Her finner du oppskrift på ribbemiddag med saus og surkål. Sausen har få ingredienser, og er ferdig på 1-2-3. Abonner på kanalen vår for flere nydelige oppskrifter og. Det kan være lurt å legge en liten tallerken under ribben slik at svoren stekes i jevn høyde og blir sprø.


Ha en halv liter vann i langpannen så kjøttkraft og fett kan renne ned i vannet og skape en god kraft til den brune sausen. Stek ribben ved 2grader i minutter. Svineribbe med surkål er Norges mest vanlige julemiddag.


Forvarm ovnen til 1grader og finn frem en panne som er stor nok til ribba. Olje panna lett og fordel hakket løk og gulrot i bunnen. Legg ribba med svorsiden ne tilsett rundt en liter kokende vann, og dampstek i ovnen i rundt time. Sett på varme, kok opp og visp til sausen er jevnet. Dettte skal bli sjy, ikke en tykk saus.


Skum av ribbefettet, så bare sjyen blir igjen. Grunnen til at dette har noe å si er at man får høyere temperaturer med fett enn med vann, siden vannholding mat ikke kan nå over hundre grader uten at den meste av vannet har fordampet først.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg