onsdag 1. november 2017

Hva er et godt kosthold

Hva er et godt kosthold

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Et sunt kosthold er viktig for oss alle til å forebygge utvikling av livsstilssykdommer. Ved risikotilstander som diabetes, høyt blodtrykk og høye fettstoffer i blodet (lipider), er betydningen av et sunt kosthold spesielt viktig.


Sunn hverdagsmat og et variert kosthold gir deg et godt grunnlag for god helse, og bidrar til at du får i deg næringsstoffene du trenger. Kosthold er forbruket av matvarer over en viss periode. Ernæring er det faget som beskriver kroppens behov for energi og andre næringsstoffer, samt hvilke matvarer som bidrar med disse næringsstoffene, og hvordan disse fordøyes og omsettes gjennom fysiologiske og biokjemiske prosesser. Målet er at elevene skal begrunne sin egen mening. Delproblemstillinger: Disse skal strukturere løpet.


Resultater fra en del fører til nye spørsmål som bearbeides i følgende deler. Et bra kosthold er et sunt kosthold , og det er viktig for alle for at kroppen skal kunne fungere optimalt. Her får du tips til hvordan du kan få et bedre kosthold. For å dekke behovet for nødvendige næringsstoffer er det viktig med et bra kosthold som er sunt og variert.


Hva er et godt kosthold

Det vi spiser kan også bidra til trivsel i hverdagen. Marsvin er gnagere som stammer fra Sør-Amerika, og lever fra til år. De krever ikke mye omsorg, sover mye, og er veldig hengivne. Hvis du tenker på å skaffe deg et marsvin, kan du spørre deg selv: hva er det som utgjør et godt kosthold for marsvin? Ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.


Dette ønsket to amerikanske forskere å komme til bunns i, og gikk derfor gjennom de mest populære diettene som påstås å være bra for helsen. Hva kom de frem til? Helsedirektoratet har gitt ut brosjyren Nøkkelråd for et sunt kosthold Den er basert på myndighetenes råd for hvilke matvarer og hvilke mengder vi bør spise for å opprettholde god helse. Et variert kosthold med mye frukt og grønnsaker, frukt, bær, grove kornprodukter, fisk, magert kjøtt og magre meieriprodukter anbefales.


Hva er et godt kosthold

Bærekraftig kosthold. Arbeidet med å oppdatere de nordiske ernæringsanbefalingene er i gang. Råd for et sunnere kosthold. Et riktig kosthold bidrar til både god helse og en bedre livskvalitet, og er viktig for å forebygge livsstilssykdommer. Vanlig mat kombinert med sunne måltidsvaner er bra nok.


De fant at dersom man med ordet diett mener et spesifikt sett med strenge kostholdsprinsipper, finnes det ingen som er best for helsen. Landets fremste uavhengige eksperter innenfor kosthold står bak offentlige kostråd fra Helsedirektoratet. Det er ingen hemmelighet at de fleste voksne ikke spiser sunt kosthold.


Hva er et godt kosthold

Vi vet alle at å spise sukker, høy fruktose mais sirup, fet mat, brus, rask mat, salte snacks og sterkt bearbeidet lettere mat gjør ikke for en næringsrik diett. En diett mangler i noen av disse kan ikke anses som et godt kosthold. Et godt kosthold kjennetegnes med mindre måltider spredt jevnt utover dagen, i mosetninger til få tunge måltider. Det skal tross alt være en livsstil du kan leve me sier hun.


Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen. Men også kos innimellom. Ring 1når det er akutt og står om liv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg