mandag 27. november 2017

Fisk i ovnen

Grønnsaker og fisk passer kjempegodt sammen, og ved å lage en slik alt-i-ett-form, så gjør middagen seg selv i ovnen mens du kan gjøre andre ting. Server med kokte poteter, pasta eller godt brød til. Altså: Fisk skal aldri koke. Den enkleste måten å kontrollere fiskens temperatur på er å bruke steketermometer. De aller fleste er vant til å bruke det på kjøtt, men du faktisk mer igjen for innsatsen når du bruker det på kjøtt.


Torsk bakt i ovnen er noe av det enkleste du kan lage.

Her kan du bruke det du har av grønnsaker i kjøleskapet hvis du ikke har det som står i oppskriften. Og sausen, den velger du etter ønske. Få resten av familien på kroken med denne ovnsbakte torskeretten – noe av det enkleste du kan lage, samtidig som det smaker fabelaktig. Sikkert gamle fordommer, men all fisk , kylling og svin skal være stekt helt gjennom. Biff derimot, er noe annet, og til dels lam.


Men uansett er foliebaking i ovn utrolig lettvint og god mat so alltid faller i smak. Så nå tar jeg utgangspunkt i anbefalingene her, – men legger til 8-minutter i ovnen. Fisk og grønnsaker i folie er en enkel, sunn og ikke minst god måte å tilberede fisk på – som også er veldig populær blant barn.

Her går ikke en eneste dråpe fiske- og grønnsakskraft til spille, og vitaminene er også inntakt. En annen hyggelig fordel er også at det blir lite oppvask! Når det er grader inni fisken, kan den fjernes fra varmekilden. Den vil nemlig ettersteke litt etter at du har tatt den av platen eller ut av ovnen.


Makstemperatur for fisk er grader – da er den ferdig og på grensen til overstekt. Steinbiten er bokstavelig talt så fast i fisken at den henger godt sammen, også når den blir skjært i mindre biter og godt varmebehandlet i wok, på grill eller i ovnen. Piggvar Romerne kalte piggvaren for havets fasan eller vannets fasan fordi den ble like høyt verdsatt som fasanen. Har du mange gjester kan du steke fisken nesten ferdig i pannen, legge stykkene på et stekebrett og sette brettet inn i ovnen 5-minutter før servering. Steke fisken ferdig i ovnen.


Om du vil ha stekeskorpe, men er redd for at fisken blir helt tørr ved å steke den ferdig i stekepannen er det lurt bruke ovnen til å avslutte prosessen. Det gjelder særlig for tykkere fiskestykker. Legg fisk , som du først har stekt, i en smurt ildfast form. Torsk og bacon er en god kombinasjon og med potetmos med vårløk, som irske champ-poteter vi serverer her er, kan du virkelig glede deg til middagen i dag!


Vi har i denne retten valgt å steke baconet i ovnen i stedet for i panne. Dermed unngår du baconlukt i hele rommet, samtidig som du kan bruke steketiden til andre ting. Forvarm ovnen til 2grader.


Fjern gjeller, vask fisken godt og skrap skinnet.

Tørk fisken med kjøkkenpapir og kutt 4-dype snitt på hver av sidene på fisken. I hvert av snittene strøs litt salt, trykk forsiktig ned i snittene en liten bit med smør og en kvast dill. Resten av dillen fordeles i buken på hver fisk.


Laks i folie er en enkel og morsom måte å tilbrede fisk på. Bak fisken i ovnen eller hiv den på grillen. Ovnsbaking av fisk. Skjær fisken i porsjonsstykker og legg i en ild­fast form.


Skrell og kutt grønnsaker i små biter. Legg grønnsakene rundt fisken i formen. Krydre alt med salt og pepper og legg på noen klatter med smør. Sett formen i ovnen på 180–2grader til den er fer­dig – vanligvis vil det ta 15–minutter.


Kvardagen er i gang og middagane skal på bordet etter en lang dag på jobb. Da er det heilt topp med såkalte kvardagsmiddager som både er raske, enkle, næringsrike og mettande. Nemt, hurtigt og sundere: At tilberede fisk i ovnen er der ikke så mange ben i! Når du har forberedt din ovnbagte ret, passer den nemlig helt sig selv, mens du i stedet kan bruge tiden på andre praktiske gøremål.


Når du bruker ovnen , får du ikke bare en fastere fisk , men du får også frem mer smak fra fiskestykket. Og ikke minst, får du en fisk som flaker seg når du spiser den, sier Marit. Her er Fru Timian sin 10-trinns guide til perfekt lutefisk som er fast i fisken. Gi lutefisken en sjanse!


Fisk : Pensle torsken med sitron og olivenolje, dryss med salt og pepper. Prøvde denne idag og endelig en hurtigrett med fisk som smaker digg. Tipp topp fiskemiddag hvor det eneste man må gjøre er å sette på ovnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg