fredag 24. november 2017

Helfo frikort

Hensikten med frikortordningene er å sette et tak for hvor mye hver enkelt skal betale i egenandeler i løpet av et år. Det finnes to frikortordninger, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Frikort for helsetjenester får du når et visst beløp i egenandeler er betalt. Med frikort slipper du å betale egenandeler for resten av kalenderåret. Når du som helseaktør har avtale med Helfo , får du direkte utbetalt den økonomiske stønaden pasienten har rett til.


En avtale om direkte oppgjør er en personlig og gjensidig forpliktende avtale mellom deg og Helfo.

Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt. Oppheld du deg mellombels i eit anna EØS-land eller Sveits, bør du ha med deg Europeisk helsetrygdkort. Bestill Europeisk helsetrygdkort. Kortet dokumenterer at du har rett til nødvendig helsehjelp på lik linje med statsborgarane i opphaldslandet.


På chat kan vi ikke gi status i pågående saker. Vi lagrer samtalen din i opptil ett år for å kunne gjenfinne samtalen og forbedre oss. Av hensyn til din egen sikkerhet ber vi deg om å ikke skrive sensitive opplysninger, som for eksempel fødselsnummer og helseopplysninger.


Hadde du frikort i fjor trenger du ikke søke om nytt frikort.

Det er kun den godkjente egenandelen som regnes med i frikortgrunnlaget. Helfo - lysaker, flaskebekk, plastfylling, rehab, krone, allmennpraksis, fasade porselensfasett, redd for tannlege, fagertann tannklinikk, porselenstann, akerbrygge. Frikorttelefonen ( HELFO ): Nedenfor finner du informasjon om Frikorttelefonen ( HELFO ), inkludert postadresse, besøksadresse, kart, telefonnummer, epostadresse og hjemmeside (hvor tilgjengelig). Når du henter ut legemidler og utstyr på blå resept må du betale en egenandel hvis du ikke har frikort (se neste del). Her kan du finne og bytte fastlege, og se hvem som er fastlegen din nå.


Frikort får du når du har betalt for helsetjenester over en viss sum i egenandeler. Når du har fått frikort , slipper du å betale egenandeler for resten av kalenderåret. Du slipper å betale egenandel på behandling hos lege, psykolog, poliklinikk og røntgeninstitutt (fysioterapeut dekkes ikke).


Det betyr at du ikke trenger å spare opp til egenandelstak på statlig frikort. Har du en jobb må du be om frikort eller skattekort. Leter du etter telefonnumre til Helfo servicesenter og trenger å finne Helfo kontakt informasjon?


Tjener du mindre enn 55. Her får du alle gyldige adresse og telefonnumre til Helfo. Det ligger kort svar på alle utfordringer og problemstillinger som Helfo er behjelpelig med.


Da er vi inne i et nytt år, og for de av dere som er kronisk syke. Så er reglene for frikort kjekt å kjenne til. Det hadde vært en stor fordel kronisk syke.


Frikort , ordning som begrenser den enkelte brukers egenbetaling for helsetjenester.

Når utgiftene har nådd et visst nivå, utsteder HELFO et frikort som fritar brukeren fra å betale egenandeler resten av året.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg