fredag 24. november 2017

Beregning sykepenger

Beregning sykepenger

Lag lønnsslipper online. Brukervennlig lønnssystem. I det nye regelverket er dette hovedregelen for beregning : Arbeidsgiver skal fastsette grunnlaget for ytelsen til en månedsinntekt. Sykepenger fra folketrygden kan gi rett til feriepenger.


Du får bare feriepenger for de første sykepengedagene i opptjeningsåret. Feriepengene utgjør 1prosent av de sykepengene som gir rett til feriepenger. Hvor lenge kan du få sykepenger ? Du kan maksimalt få sykepenger i uker. Etter folketrygdloven har arbeidstakere krav på sykepenger basert på en gjennomsnittsberegning av lønn over en bestemt periode. Denne beregningen skal ligge til grunn for alle dager med sykefravær, helt ned til enkeltstående dager med egenmelding for egen eller barns sykdom.


For øvrig gjelder de samme reglene for beregning av arbeidsgiverperioden som beskrevet over. Nye rettigheter til sykepenger fra NAV. Etter uker i arbeid har den ansatte opparbeidet nye rettigheter til sykepenger fra NAV. Beregning av sykepenger. For å få rett til sykepenger må arbeidstaker melde fra til arbeidsgiver allerede første fraværsdag om at fraværet skyldes sykdom.


Beregning sykepenger

Ingen følger reglene for beregning av sykepenger. Regelverket for hvordan sykepenger skal beregnes er så komplisert og tidkrevende å følge at mange rett og slett lar være å forholde seg til det. Det kan gi ansatte feil sykepengeutbetaling. Det er primært lønn og varige tillegg som skyldes personlig arbeidsinnsats som skal regnes med i sykepengegrunnlaget. Reglene for beregning av sykepenger er de samme som for arbeidstakere.


Ved gradert (delvis) sykmelding har du rett til sykepenger for den delen du er syk. For arbeidstakere utgjør sykepengene 1 av arbeidsinntekten. Det utbetales ikke sykepenger fra folketrygden for den delen av inntekten som overstiger ganger grunnbeløpet. Hvordan kommer man frem til sykepengegrunnlaget når man skal beregne sykepenger ? Riktig beregning av arbeidsgiverperioden.


Med Infotjenesters arbeidsgiverperiode-kalkulator får du hjelp til å beregne når arbeidsgiver skal betale sykepenger og når NAV tar over. Dere kommer sikker til å le, men det gjør ikke jeg. For jeg er totalt forvirra, og jeg har ikke regnskapsfører, så må finne ut av dette på egenhånd. Og etter timevis på nettet, er jeg ikke klokere. Og nei, har kun to ansatte, så orker ikke å stresse med regnskapsfører før i slutten av neste år.


Arbeidsgiveren skal betale sykepenger i et tidsrom på opptil kalenderdager (arbeidsgiverperioden). Arbeidsgiverperioden regnes fra og med første hele fraværsdag som skyldes arbeidsuførhet (sykefraværsdag), og som arbeidsgiveren plikter å betale sykepenger for, se § 8-18. Endringene trådte i kraft fra 1. Til en selvstendig næringsdrivende ble det fra 1. Arbeidstaker skal fortsatt ha sykepenger som tilsvarer 1 av sykepengegrunnlaget, men måten sykepengegrunnlaget beregnes på er annerledes etter at folketrygdloven ble endret 1. Inntekt som er rapportert inn til a-ordningen er utgangspunkt for beregningen.


Pensjonsgivende inntekt. Det er din pensjonsgivende inntekt det siste året som danner grunnlaget for videre beregning av sykepenger. Mange har fått med seg at det har kommet nye regler for beregning av sykepenger. Nå skal vi nesten slavisk legge til grunn inntekt siste tre måneder.


Nå skal dette sendes elektronisk direkte fra lønnssystemet eller fylles ut i Altinn. Dessverre har man ikke klart å avskaffe skjemaet helt, selv om beregning av sykepenger er automatisert. Som arbeidstaker har du rett til sykepenger fra første sykefraværsdag. Arbeidsgiver betaler sykepenger for de første kalenderdagene av sykefraværet - den såkalte arbeidsgiverperioden.


For å beregne hvor mye sykepenger en ansatt har rett til hos en arbeidsgiver, er det vanlig å gå ut fra gjennomsnittlig ukeinntekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg