onsdag 29. november 2017

Svangerskapsforgiftning uten høyt blodtrykk

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. Som regel er det vanskelig å finne ut hvorfor så mange får høyt blodtrykk.


Arv kan påvirke, men det har sannsynligvis ikke så mye å si, ifølge Kristensen. Dersom du har familiemedlemmer med høyt blodtrykk , vil jeg anbefale å gjøre de tiltakene du kan, for å redusere risikoen for å få det selv.

Du bør også få målt ditt blodtrykk. Som oftest har mor svangerskapsforgiftning ( høyt blodtrykk og protein i urinen) på forhån men syndromet kan også oppstå hos kvinner uten kjent svangerskapsforgiftning på forhånd. Kan man ha svangerskapsforgiftning uten høyt blodtrykk ? Høyt blodtrykk er den viktigste indikatoren på svangerskapsforgiftning.


Oppdaget sånn plutselig at jeg hadde fått mye vann i kroppen! Hadde tilfeldigvis kontroll til jm, urinen var fin (dvs uten proteiner), men blodtrykket var ikke bra. Hvor høyt blodtrykk skal man ha for at det er høyt ?

Du kan ha høyt blodtrykk i flere år uten å merke noe til det. Blodtrykk øker med alderen. Svangerskapsforgiftning (preeklampsi) kan ramme gravide etter uke i svangerskapet. Symptomene er høyt blodtrykk og økt proteinnivå i urinen. Hva er svangerskapsforgiftning ? Tilstanden kan gi symptomer fra de fleste av kroppens organer, men du kan også være helt uten plager - særlig tidlig i forløpet.


I alvorligere tilfeller får en hodepine, kvalme, og smerter øverst i magen. Jeg fikk aldri smerter rett i underkant av brystet og heller ingen hodepine. Noen får ingen symptomer uten protein i urin, høyt bt og ødem. Alle som har svangerskapsforgiftning får protein i urin og høyt blodtrykk. Hvis det kun er blodtrykket som stiger, og den gravide ikke samtidig skiller ut protein i urinen, er det ikke snakk om svangerskapsforgiftning , men ren hypertensjon (for høyt blodtrykk ). Den første er gestational hypertensjon, diagnostisert når en gravid kvinne utvikler høyt blodtrykk like før levering, uten andre symptomer.


Hjerte- og karsykdom er den vanligste dødsårsaken for kvinner over hele verden, og svangerskapet gir en unik mulighet til å starte oppfølging og forebygging tidlig. HELLP-SYNDROGravide Annelin trodde hun bare hadde vondt i magen. Da får kvinnene høyt blodtrykk og eggehvitestoffer i urinen, og sykdommen kan føre til alvorlige konsekvenser for mor og barn.

Tidligere har det høye blodtrykket som kommer ved svangerskapsforgiftning , vært knyttet til svangerskapet. Det anbefales som regel rikelig med hvile ved høyt blodtrykk under graviditet. Nyere forskning tyder på at dette ikke er riktig. Du vil bli sykemeldt, og tilbud om hyppigere undersøkelser hos legen blir også gitt. Behandling av alvorlig svangerskapsforgiftning.


Ved alvorlig svangerskapsforgiftning må den gravide legges inn på sykehus for overvåkning. Den har også blitt kalt Toxemia gravidarum eller toksemi. Foreløpig ingen mistanke om svangerskapsforgiftning her enda, alt annet er fint.


På sykehuset vil de sansynligvis sjekket ditt blodtrykk flere ganger under fødselen. Det er helhetsbildet ved alvorlig svangerskapsforgiftning (ikke bare BT) som kan være truende og evt. Det er litt varierende hvorvidt man lar den gravide gå over termin når hun har høyt blodtrykk.


Jeg fikk selv svangerskapsforgiftning , men det var ikke før etter termin. Var obs på at jeg plutselig fikk vondt i hodet (i dager sammenhengende - ingenting ellers) og spurte om jeg kunne få sjekk på sykehuset. Da hadde altså blodtrykket mitt gått fra helt normalt på termindagen til litt over grenseland på dager. Svært høye blodtrykk kan også forårsake permanent skade på ens syn.


Personer som ennå ikke opplever konstant, alvorlige blodtrykket nivåer kan ikke forstå deres tilstan på grunn av subtile eller ikke-eksisterende symptomer. Hva symptomer gjøre manifest kan være vanskelig å tolke som tegn på høyt blodtrykk. For mange kan et saltredusert kosthold være med på å redusere blodtrykket , men veier du noen kilo for mye vil en vektreduksjon også kunne gi deg et lavere blodtrykk. Les faktaark om kosthold ved overvekt her.


Mange som har høyt blodtrykk har også andre forstyrrelser som høyt kolesterol, høye triglyserider eller insulinresistens. De fleste som har høyt blodtrykk , føler seg ikke syke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg