tirsdag 28. november 2017

Hvorfor får man diabetes

Hvorfor får man diabetes

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Enkelte kan greie seg uten insulin i en kort periode etter at diabetes type oppdages, men får man diabetes type må man tilføre kroppen insulin resten av livet.


Dette er diabetes type 1. Hvorfor får man diabetes ? Blodets innhold av glukose stiger, hvis kroppen helt mangler hormonet insulin (type diabetes ) eller hvis insulinbehovet er så stort at det ikke kan dekkes av kroppens egen produksjon (type diabetes ). Svangerskapsdiabetes ligner type diabetes , men forsvinner igjen når graviditeten er overstått. Gener, infeksjoner eller kosthold. Forskerne har lenge lett etter årsakene til diabetes. Men selv om sykdommen fortsatt volder dem problemer, har de begynt å nærme seg svaret.


Personer med diabetes type må ha tilførsel av insulin for å leve, gjennom injeksjoner eller fra en insulinpumpe. Alle med diabetes type er avhengig av å tilføre kroppen insulin, og det er du selv som må ta det daglige ansvaret for dette. Riktig kosthold er viktig for å mestre sykdommen. I denne artikkelen gir ernæringsfysiologen tips for type 1-diabetikere. Hvert år får rundt 2barn under år diabetes.


Hvorfor får man diabetes

Livstidsrisikoen for at en pasient med diabetes får fotsår, er opptil prosent. En svensk studie har vist at behandlingen av et diabetisk fotsår koster mer enn 150. Amputasjon er ingen uvanlig konsekvens av et diabetisk fotsår og omtrent prosent av alle amputasjoner hos pasienter med diabetes skyldes et diabetisk fotsår.


Hvis man har diabetes over lengre som ikke er godt behandlet med medisiner, så kan det skade tynner blodårer. Da kan det for eksempel skade blodårene i øynene slik at man får skade på. Som jeg har skrevet om tidligere er jeg opptatt av å spre riktig informasjon om diabetes , og det kan se ut til at jeg muligens har gjort mitt for å endre folks syn på diabetes generelt. For denne gruppen er det livsviktig å få tilført insulin. Diabetes type oppstår fordi bukspyttkjertelen slutter å produsere insulin.


Hvorfor får man diabetes

I dag har man gode metoder for å måle og regulere blodsukkeret. Hormonet insulin, som produceres i bugspytkirtlen, har en helt afgørende rolle for sukker-stofskiftet hos mennesket og dermed for opretholdelsen af et normalt blodsukker. Ved alle former for diabetes er en ændret produktion eller virkning af insulin af betydning. Intensive diabetes treatment and cardiovascular disease in patients with Type diabetes. Et mysterium at flere norske barn får diabetes nå enn før.


Manglende evne til å lagre fett øker risikoen for metabolsk sykdom hvis man lar kaloriene strømme fritt ). Man bør tilstrebe vektreduksjon dersom man er overvektig og man bør slutte å røyke, både fordi det bidrar til insulinresistens og fordi det øker risikoen for komplikasjoner ved diabetes type 2. Flere legemidler er aktuelle når man får påvist diabetes type hos lege, og legen vil vurdere hvilken behandling som er mest aktuell. Som du kan lese i punkt tappes kroppen for ressurser. Selv om man spiser og drikker får ikke kroppen noe ut av det, og man blir veldig trøtt. Tablettene stimulerer kroppen til å lage mer insulin eller til å gjøre bedre bruk av insulinet den selv lager. Noen lager imidlertid så lite insulin at dette ikke er nok, og de må derfor ta ekstra.


Hvorfor får man diabetes

Derfor får en som snuser i seg mer nikotin enn hva en røyker får i seg. Snus virker irriterende på munnens slimhinne, og ved langvarig bruk oppstår det ofte en fordypning i tannkjøttet der man legger snusen, en så kalt snuslomme. Skader på slimhinna kan leges dersom man slutter å bruke snus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg