torsdag 2. november 2017

Inngrodd hår

Hårfjerning, spesielt barbering, er en vanlig årsak til tilstanden. Når håret ikke kan nå overflaten, fortsetter det å vokse under huden i motsatt retning av sin naturlige vekst. Det er på dette stadiet at de fleste av oss merker at vi har et inngrodd hår. Det å fjerne inngrodde hår er ingen enkel oppgave, og gjør du det på feil måte kan det være smertefullt. Og hvis du er uheldig og får et inngrodd hår.


Unngå for all del å klemme på det inngrodde håret.

Ofte løser det seg av seg selv, men hvis håret er i nærheten av huden og du kan se det, kan du forsøke å dra det ut med en pinsett eller steril nål. Det kommer ikke til å funke. Hvis du ønsker å fjerne inngrodd hår bør det gjøres på følgende måte: Vaske området med varmt vann eventuelt legg på en klut som blir liggende en stund. Dette vil få det inngrodde håret til å løsne. Bruk en ren pinsett til å fjerne håret.


Smør med produkter som forebygger inngrodde hår. Jeg har opplevd at håret vokser like under huden også, slik at håret synes, men ligger beskyttet for barbering. Det er ikke dette jeg først og fremst forbinder med inngrodd hår , men det kan like godt være jeg som har misforstått hva et inngrodd hår er.


Når de så vokser inn i huden, resulterer det i rød hu hevelse og ubehag.

Men heldigvis finnes det måter å gå om å behandle og bli kvitt en inngrodd hår som har blitt infisert. Vanlige symptomer er smerter og hevelse og noen ganger fører betennelsen til en infeksjon som gjør at det utskilles puss fra kanten av tåneglen. Det ser ut til at mange har et arvelig anlegg for å få inngrodd negl. Hos eldre personer kan hovne bein som følge av økt mengde væske i kroppen, bidra til inngrodd negl.


Ved inngrodd negl anbefales det å gjennomføre en del forebyggende tiltak for å hindre infeksjoner og forverring av plagene. En epileringsmaskin drar hårene opp med rota, men av og til får ikke maskinen med seg hele håret med roten. Da kan det ligge en liten del av håret igjen under huden, og dette kan krølle seg og bli inngrodd. Hvis et inngrodd hår blir til en kraftig betennelse kan man få en krem med antibiotika av legen.


Når noe hår begynner å vokse igjen, vokser det under huden. Noen av disse hårene er veldig skarpe etter barbering. Dette har en tendens til å skje spesielt når håret er tørt ved barberingstidspunktet. Når du fjerner hår med pinsett, har du større sannsynlighet for å utvikle inngrodde hår. At neglen er inngrodd , vil si at den har bøyd seg og skåret seg inn i huden og underhuden på den ene eller begge sidene av neglen.


Etter hvert som neglen vokser vil en spiss eller et hjørne av denne grave seg dypere og dypere ned i huden, noe som medfører smerte og betennelse. Her er fremgangsmåten for hvordan du kan bli kvitt uønsket inngrodde hår ! Inngrodd tånegl rammer vanligvis stortåen. Dette kan du fjerne med ting du har i hjemmet! Et inngrodd hår er et hår som krøller seg tilbake og går ned i huden.


Ingroede hår kan dukke opp overalt på kroppen og kan bli smittet hvis de ikke blir behandlet.

De påvirker vanligvis mennesker med tykt, krøllete hår , og kan bli smittet hvis de ikke behandles. Men hvordan skal de behandles og kan de forhindres? Forebygging av inngrodd hår kan ofte administreres hjemme, men det er tider når et besøk til. Selv om inngrodd hår ikke er veldig alvorlig, så kan det være irriterende og kan skape nupper som kan klø og være smertefullt. Da dette kan være frustrerende for mange, så har det blitt utviklet en rekke produkter som kremer, lotion og geléer - alt hjelper til med å forebygge denne plagen som inngrodd hår.


Hvis du har en infisert inngrodde kjønnshår, er det en på-hjem middel du kan prøve. Først gjelder alkohol til pustule eller inngrodde hår å desinfisere området. Deretter plasserer en svært varm vaskeklut på toppen av det infiserte området.


Fortsett å påføre det varme vaskeklut til området inntil inngrodd håret stiger til overflaten. Jeg hadde ett inngrodd hår på bikinilinjen. Trodde jeg fikk det ut, men har nå kommet en stor byll der som har vert der i 3-4mnd. Den gjør vondt og det kommer betennelse ut hvis jeg klemmer. Det blir på en måte blåmerke der hvis jeg klemmer også.


Kanskje er det igjen hår der. Ja, uhm - legen sa at det var inngrodd hår. Men det var egentlig noe annet vi holdt på med så spurte ikke mer om det.


Har mest lyst til å ta tapetkniven, men når jeg tenker etter kan vel egentlig legen få leke seg litt med skalpellen neste gang jeg skal dit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg