torsdag 16. november 2017

Smør eller margarin

Smør og margarin er en del av det norske kostholdet, og selv om de ligner visuelt, er det meste annet ulikt. Klinisk Ernæring ved Universitet i Oslo. Du bør egentlig verken steke med vanlig smør eller margarin , fordi melken i smøret og i mange margariner lett kan brennes og bli kreftfremkallende. Når du skal steke på høy varme, bruk klaret smør , som du enkelt kan lage selv: Varm smør opptil rett under kokepunktet.


La det så hvile i romtemperatur. Planteoljer, flytende margarin og myk margarin har lite mettet fett og mye umettet fett.

Du bør velge disse fremfor produkter med mye mettet fett og lite umettet fett, som smør , harde margariner, palmeolje og kokosfett. Fett deles inn i mettet og umettet fett. Videre deles umettet fett inn i enumettede og flerumettede fettsyrer. Skal det være smør eller margarin på brødskiva? Uansett, kan du være trygg på at du finner din favoritt i MENY sin nettbutikk.


Margarin er et spisefett som har sin opprinnelse som substitutt for smør. Margarin kan brukes på smørbrød og til matlaging, steking og baking. Margarin ble opprinnelig laget av smult og talg, men i dag fremstilles det først og fremst av planteoljer fra blant annet soya, raps, mais og annet uspesifisert, vegetabilsk fett.

I smør , margarin , olje og majones finner vi også de fettløselige vitaminene A, D og E. Fettløselig betyr at de løser seg i og finnes i fettrike matvarer. Derfor er margarin og smør i Norge tilsatt dette vitaminet for å forebygge mangel i befolkningen. Kjøp smør og margarin og alt annet til ukeshandelen billig i din matbutikk på nett! Få matvarene levert hjem eller hent dem, ferdig pakket.


Margarin og meierismør er en kilde til energi, ulike typer fett og fettløselige vitaminer. Innholdet av energi og mengde av de ulike typene av fett varierer veldig fra produkt til produkt, og bestemmes av hvilke råvarer som er blitt benyttet. Det er de samme lettmargarinene som får bunnkarakter i smakstesten. Matekspertene visste ikke hvilke typer smør eller margarin de smakte på – eller hvilke som var plukket ut til testen. Vi svarer på spørsmålene dine, og tar i mot kommentarer og forslag.


For mange nordmenn er smør og margarin to sider av samme sak: mange foretrekker det ene, flere liker det andre best. Mye av grunnen til dette er likheten i bruksområder. Både smør og margarin brukes som pålegg på brødskiven, som stekefett i stekepannen, eller som viktig ingrediens i bakverk.


Vennligst fyll inn din kontaktinformasjon, og vi vil kontakte deg så snart som mulig. Olivero Smør bordpakning 400g. Melange vokst seg inn til å bli en sentral del av nordmenns steke- og bakevaner, og det sies at annenhver husstand i Norge har Melange i kjøleskapet.


I prinsippet kan smør og margarin brukes om hverandre i oppskrifter.

I praksis er det dog noen forskjeller, for eksempel blir ikke det himmelsk, gode brunede smøret så vellykket med margarin. Trondheim enkelt bestille dagligvarer, fruktkurver og annen non-food. I nettbutikken kan man legge inn faste bestillinger, og få varene levert direkte på døra. Smør , margarin og oljer er en del av det norske kostholdet. Margarin brukes på samme måte som smør : til å smøre på brødet, til steking, baking og andre typer matlaging.


Smør i små mengder er ikke farlig, og margarin og smør er like kaloririkt. Men lettmargarin inneholder mindre kalorier enn både smør og andre margariner. Bruk helst planteoljer som rapsolje eller olivenolje når det er mulig.


Norsk margarin inneholder nesten ikke trans-fett, men velg fortrinnsvis en type som inneholder mye flerumettet fett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg