tirsdag 14. november 2017

Dette skjer når du slutter å røyke

Det er aldri for sent å slutte og røyke. Det vil alltid gi en positiv helseeffekt for både deg og de rundt deg, at du stumper røyken. Men jo tidligere du slutter , jo tidligere kommer kroppen i gang med reparasjonsprosessen. Er blodtrykk og puls tilbake til normalt nivå.


Dette skjer når du slutter å røyke

SLUTTA: Etter røykeslutt, jobber kroppen på spreng for å reparere skader og gi deg en sunn kropp. Nedenfor kan du se hva som skjer med kroppen fra minutter til ett år etter røykeslutt: minutter. Har du vært bekymret for å få lungekreft? Etter år er risikoen for å dø av denne kreftformen halvparten så stor som den er for en som røyker. De kommende årene vil den fortsette å avta.


Nikotin er avhengighetsskapende og det er derfor ikke rart at så mangle sliter med å slutte. Dette skjer når du slutter. Fordelene ved å minske kreftrisiko kommer litt senere, oppsummerer Bjørn Andreas Bang ved Helsedirektoratet. Når du slutter å røyke , virker det akutt positivt på hjerte og kar. Smokefree, som er Englands versjon av Slutta.


Ann Cathrin Reichelt, lege hos Lommelegen. Denne oversikten kan være en god motivasjonsfaktor for deg som har bestemt deg for å slutte å røyke. Se hva som skjer med kroppen din etter: Etter minutter. Du har ikke lenger økt risiko for å få en hjerneblødning. Foto: Erichsen, Jarl Fr.


Hvis du eller en du kjenner røyker, prøv å se på følgende argumenter. Her er hva som skjer når du slutter å røyke , i rekkefølge. Lese: Slutt å røyke med disse enkle tipsene.


Tolv timer etter din siste sigarett. De tidligste fordelene skjer de første timene etter du har sluttet å røyke. Når du i tillegg plusser på de fysiologiske vanskene ved røykeslutt så kan det å stumpe røyken.


Men selv om du har røykt i mange år, kan du reversere disse effektene og oppleve helsemessige fordeler fra de første timene du slutter å røyke til årtier etter at du sluttet. Nedenfor er noen av de mange helsemilestene du kan oppleve, ved å slutte å røyke i dag. Men det jeg lurer på er om jeg burde prøve å røyke ? Hva skjer når man slutter å snuse? Hvor mange prosent av dem som slutter å røyke , begynner igjen innen et år? Du vil føle deg sterkere og mer energisk når du slutter å røyke.


Dette skjer når du slutter å røyke

Utmattelse vil ikke lenger være din fiende. Du vil leve et mye sunnere liv hvis du slutter å røyke. Kroppen din vil endre seg, og du vil føle deg sunn fordi luftveiene vil begynne å fungere optimalt.


Du kan også gjøre andre ting - som å ringe en venn, file negler eller arbeide litt i hagen, når røykesuget melder seg. Studier viser at mange får mer lyst på søte eller fete ting når de ha sluttet å røyke. For noen vil det være viktig med god planlegging når en skal slutte å røyke , for andre er det mest riktig å kutte tvert.


Om du i dag bestemmer deg for en sluttedato 2–uker fram i ti har du god tid til forberedelser. Gj ør om på røykevane ne fram til sluttedatoen. Mens kondisjonen synker kan blodtrykket stige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg