onsdag 8. november 2017

Wok med laks

Prøv en lakseburger med syrlig fenikkelsalat. Vi har oppskriften. Middagen er ferdig på under minutter. Glad laks for hele familien!


Dette blir raskt barnas fiskefavoritt – veldig godt og med mye omega3.

Wok er en rask og enkel familiefavoritt. Varm en stor stekepanne eller wokpanne med olje. Ha i woksausen og rør godt sammen. De siste minuttene har du i laksen.


Samme med litt lime, chili og koriander blir det en spennende wok. Laks er en egnet fisk i wok. Server med ris og soyasaus.


Mens laksen tilberedes woker du grønnsakene i olje, til de er knapt møre, men fortsatt har litt spenst igjen.

Rør sammen ingrediensene til soyasausen. Husk å smake deg frem! Tilsett så sausen sammen med grønnsakene og la det stå å surre ca ett minutt eller så. Alternativt kan du for eksempel benytte Ketjap manis.


Stek på høy varme i ca. Sunt, godt og enkelt. Et raskt og nydelig valg av middag i hverdagen. Sesampanert laks lagd i wok med paprika, purre, mais og løk. Varm olje i en wok eller stor stekepanne, stek fisketerningene til de blir gylne.


Del fisken i terninger. Så tilsetter du rødløk, vårløk, paprika og squash, wok i ett par minutter før du blander inn kokosmelk, fiskebuljong soyasaus, hvitløk og finhakket chilli. Obs - Storhandel lønner seg.


Wok med laks Denne middagen tar bare minutter å lage. Krydre laksen med sitronpepper, stek i tørr panne, minutter på hver side. Tidsforbruk under min. Wok grønnsakene på høy varme i 5-min.

Riv skallet fra en halv sitron og press saften fra sitronen. Ha skall og saft over woken. Smak til med salt og sitronpepper. Dryss litt salt og pepper over.


Tilsett soyasaus og fiskebuljong og jevne med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Lag wok på bålet neste gang du tar barna med på tur. Bland sammen peanøttsmør, soya og lime saft.


Ordne alt ferdig på forhånd og ta med i bokser. Denne oppskriften er uten melk, gluten, egg, skalldyr og nøtter. Fremgangsmåte wok med laks og peanøttsaus: 1. Kok opp eventuelt tilbehør – ris eller nudler passer godt til denne retten. Her kan du variere med grønnsaker etter eget ønske. Ta ut laksen , ha i wok mixen og wok raskt i resten av oljen.


Tilsett pesto og smak til med salt og pepper. Vend inn de kokte nudlene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg