fredag 3. november 2017

Smerter i overarm og skulder

Smerter i overarm og skulder

Finn laveste nettpris her. Fagfolk mener at betegnelsen senebetennelse er misvisende, og bruker gjerne tendinopati og tendinose om disse tilstandene. Hovedsymptomer er smerter i skulderen som forverres ved bestemte bevegelser, noe som avhenger av hvilken sene som er betent. Smertene gir redusert funksjon i skulderen.


Smerter i overarm og skulder

Hos noen opptrer smertene etter uvant arbeid eller. Av og til oppstår det betennelse i slike slimposer (bursitt) i skulderen. Slimposene hovner opp, fylles med væske, og man får smerter. Ofte kan smertene være så ille at man ikke. Sterke smerter og tilstivning i skulderleddet grunnet immobilisering av skulder etter skade eller langvarige smerter.


Symptomene kommer langsomt i løpet av noen måneder. Man når som oftest smertemaksimum etter 5-måneder, og kan da også gi hvileverk. Det kompliserte samspillet mellom nakke- skulder -arm gjør at smerter her er utbredt. De er vanskelig å avgrense og kan utløses av mange grunner.


Det er rett og slett vanskelig å finne kilden til smertene. Vond og øm nakke har ofte sin. Jeg har smerter i skulder og overarm som kjennes ut som tannverk. Hva kan være årsaken?


Dette kan være grunnet stram muskulatur, leddrestriksjoner og generell nedsatt muskel og leddfunksjon i skulder og nakkekomplekset. Desuden findes der sygdomme og tilstande, der kan påvirke strukturerne i brystet eller den øvre del af maveregionen, hvilket kan medføre skuldersmerter – resten af denne artikel omhandler denne type skuldersmerter. Hoven, varm og øm muskulatur. Betennelse i skulder Når man snakker om en betennelse er det viktig å skille mellom en infeksjon (bakteriell) og en betennelse (ikke bakteriell) i muskel, sener eller leddstrukturer.


Smerter om natten, spesielt ved ligging på skulder. En bakteriell infeksjon i skulder regionen er meget alvorlig og man har ofte feber og redusert allmenntilstand som trenger rask medisinsk behandling. Når leddet blir strammere og stivere vil enkle bevegelser, som det å heve armen, bli vanskelig.


Betydelige smerter i hvile og om natta. Vanskelig for å ligge på den vonde skulderen. Har i lang tid (nærmere to år) hatt smerter i skuldre og armer. Kom vel ganske snikende, og har nå altså blitt kronisk. Da må jeg lirke de ned igjen.


Verk i overarmen rett nedenfor skulderen, noen ganger helt ned til underarm og hånd. De siste dagene har jeg hatt til dels store smerter i overarmen. Syntes det er ganske vanskelig å lokalisere det nøyaktig, men det gjør vondt når jeg beveger armen i forskjellige stillinger. For å prøve å lokalisere smerten kan jeg si at den ligger i det området mellom overarm og skulder.


Press og tunghetsfølelse i armen er også en vanlig beskrivelse. Mange opplever å våkne om natten av at armen har sovnet og det kan ofte ta lang tid å få armen i gang igjen om morgenen. Skulder , smerter i skulderen, overbelastning.


Det hender også at triggerpunkter i muskler rundt skulderen kan skape smerter i armen. Derfor vil man i tillegg til å undersøke selve armen alltid undersøke nakken for å se om det foreligger feil i nakke og skulder som kan være årsak til utstrålende smerter. I noen tilfeller oppstår det også nummenhet. Man skal heller ikke glemme at utstrålende smerter i arm, kan være tegn på underliggende sykdom.


Infraspinatus og omkringliggende vev kan ha flere utstrålingsområder (se bildet under) og man ser at utstrålingsområdene inkluderer forsiden av skulder og overarm , og videre ut i underarm og hånd. Venstre arm smerter og tretthet med feber, hevelse og rødhet antyder bein infeksjon (osteomyelitt). Leger utføre kirurgi for å drenere lommer av smitte fra området og fjerne eventuelle syke bein (debridement kirurgi).


Smerter i overarm og skulder

Degenerative joint sykdom i venstre skulder , venstre albue og håndledd utløser smerte og tretthet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg