mandag 13. november 2017

Ingredienser til taco

Taco er den beste fredagsmaten! Sjekk ut vår oppskrift på klassisk taco. Oppskrift på klassisk norsk taco – fersk og hjemmelaget. Fredagen er ofte ikke den samme uten fredagstaco.


Ingredienser til taco

Kjøttfri mandag eller kjøttfri taco -fredag? Du bestemmer selv, men denne vegetar-varianten er så god at du ikke savner kjøttdeig. Kremet bønnemos er toppet med cottage cheese, avokado, sprøstekte grønnsaker, chilisaus og rømme. Varm tacoskjellene i henhold til instruksjonene på pakken, og lag fyllet. Serveres skjellene oppvarmet, fylt med kjøttdeig og deilig topping!


Den krydderblandingen du får i taco -kits kan du nesten garantert lage bedre selv. Fordi du kan tilpasse smakene til den som skal spise: Deg. Her finner du oppskrift på hjemmelaget tacokrydder. Dersom du ikke ønsker å lage krydderet helt fra bunnen av, kan du også justere kjøpevarianten med krydderne du liker best.


Ingredienser til taco

Tips: Har du rester av mango- og avokadosalaten etter tacoen, fungerer den utmerket som spicy smoothie dagen etter! Kål og reddiksalat. Både kål og reddik er klassisk tilbehør til taco , så her har jeg laget en salat med begge deler. Mos avocado og bland inn resten av ingrediensene.


Juster med lime, salt og chilli etter smak. Vi liker den veldig sterk, veldig syrlig og passe salt. Elsker denne oppskriften!


Det blir litt sterkere enn med kjøpes, men til og med guttungen som ikke liker sterk mat syns fredagstacoen er veldig mye bedre nå enn før. Jeg er tilbake fra en strålende tur til Mexico by der jeg så på verdensmesterskapet for bartendere – World Class. Og er man først i Mexico må man jo spise taco ! Les mer: Verdens beste bartender er kvinne.


Både den folkelige fredagstacoen og mer autentiske tacoer. Tacokrydder lager du enkelt selv! Fyll tacokrydderet på glass med lokk til neste tacokveld.


Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang. Bland sammen alle ingrediensene. Du kan også droppe hvitløkspulveret og bytte det ut mot to fedd fersk hvitløk. Finhakk den og stek den litt olje før du har i den andre krydderne.


Når maisen er ferdiggrillet, stiller du den på høykant på en fjøl og skjærer av kjernene med en kniv, før du blander den med de andre ingrediensene. Prøv dette tilbehøret til vanlig tacokrydret kjøttdeig, eller grillede strimler av kylling eller okse. Ananas er et vanlig tilbehør til ” taco al pastor”. Hell de kokte linsene i et dørslag og la dryppe godt av seg.


Hakk hvitløk og løk. Fres hvitløk og løk til det er mykt. Tilsett linsene og la frese et par minutter. Deretter tomater eller tomatpure og litt vann og la småkoke litt til. Smak til og dryss over godt med finhakkete urter.


Nå er det mange forskjellige ingredienser som brukes i tacos , men grunnprinsippene er det samme stort sett. Varm dem opp i en tørr stekepanne retter før du skal bruke det sammen med kjøttdeig. Her viser vi vårt eget krydder samt vår egen fremgangsmåte for å lage taco på.


Ingredienser til taco

Og med steg for steg for de som er i tvil. Husk at taco også er sunn mat, og kan gjøres enda sunnere med sunne valg av ost, rømme og kjøtt. Fysj hvor vondt det smaker.


Santa Maria lager mye fint tilbehør til taco , men det er én ting de ikke kan lage – selve tacogryten. Her er min oppskrift på en ordentlig tacomiddag. Litt arrogant, men uten å overdrive, det er verdens beste taco ! Visste du at denne bloggen er inaktiv?


Min nye blogg finner du på andershusa. Det er ikke så store grepene som skal til , du kommer langt med bare en skvis lime eller litt finhakket koriander. Et annet viktig grep du kan ta er å snevre inn utvalget. Man må ikke ha alt på, hver gang. Gå for to-tre ingredienser , en saus eller salsa.


På den måten slipper du å handle inn mer enn du trenger, og ikke minst, alle restene. Ulike bønnestuinger er en mettende og god topping til både kjøtt og fisk. Barbecuebønner og chilibønner tilfører ekstra smak, og er også veldig sunt! Både røde og brune bønner er som skapt for taco ! Med sin milde og kremete smak, er det kun litt tacokrydder som bidrar til skikkelig tex-mex følelse.


Ingredienser til taco

Deigen må ikke bli for hard. Legg et kjøkkenhåndkle og plastfolie over bollen. La deigen hvile på kjøkkenbenken i minutter. Del deigen i like store emner. Form emnene til boller og klem dem litt flate.


La de hvile i minutter på benken under et kjøkkenhåndkle med plastfolie over. En annen tradisjonell variant er taco dorado (fritert taco ), hvor en fylt tortilla blir rullet sammen og fritert til den er sprø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg