mandag 6. november 2017

Hvor lenge smitter forkjølelse

Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Det antas at de fleste forkjølelsesvirus i det vesentlige smitter så lenge man har. Det betyr for eksempel at du får virus på hendene etter å ha tatt på et dørhåndtak hvor det er virus, og så tar deg på munn, øyne eller nese , forteller Braathen. Infeksjonen varer ofte bare noen dager, men kan være plagsom. Det finnes ingen kur mot forkjølelse , men symptomene kan lindres.


Influensa og forkjølelse smitter ofte ved at en pasient hoster eller nyser i sin hån og avsetter virus, enten ved å ta en annen person i hånda, eller på dørhåndtak, utendørs minibanker og så videre. Og der kan virus overleve lengre om vinteren eller om sommeren. Det er imidlertid ikke mangel på kreative ideer om hva som forebygger eller hva som forårsaker forkjølelse. SMITTER BRONKITT: Det kommer an på hva som har forårsaket bronkitten.


Hvor lenge smitter forkjølelse

Den vanligste årsaken - luftveisinfeksjoner med virus - smitter. Spørsmål og svar om årsaker, symptomer, varighet, diagnostisering og forskjellen på forkjølelse og influensa. Influensa er en årlig tilbakevendende infeksjonssykdom som skyldes influensavirus.


Hva er årsaken til influensasykdom? Generelt er forkjølelse mest smittsomt de første dagene du er syk. Når smitter forkjølelse ? Allmennlege Kjell Vaage forklarer at forkjølelse medfører sår hals, slapphet og litt feber i starten. Sykdommen ses oftest om høsten og vinteren.


Forkjølelse rammer folk i alle aldre, men spesielt ofte barn. Hvordan blir man forkjølet? For å bli forkjølet må man smittes av et virus. Influensa smitter meget lett, og en kan smitte andre fra det øyeblikk de første symptomene på influensa oppstår, og i 3-dager videre. Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter.


Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt.


Forskjellen ligger i hvilke virus som gir sykdom, til en viss grad type symptomer, og hvor syk man kan bli. Influensa forårsakes bare av influensavirus, mens forkjølelse kan forårsakes av en rekke ulike virus, forklarer Rydland og legger til at flere av symptomene for influensa og forkjølelse kan overlappe. Hjelper C-vitamin og ingefærshots? Og er virkelig influensa verst for menn?


Her får du svar på ALLE spørsmål om influensa. Kan jeg forebygge influensa? Influensavaksine – bør jeg ta den? Hvor lenge smitter influensa? En forkjølelse er en virusinfeksjon som skaper betennelsesreaksjoner i slimhinnene i nesen og øvre luftveier.


Hvor lenge smitter forkjølelse

Den gjør oss snørrete og tette i nesa, vi kan få sår hals, vondt i hodet, hoste, feber og vi blir gjerne slappe. Ofte går forkjølelsen over etter en uke, men den kan også vare lenger. Antibiotika kan heller ikke brukes ved forkjølelse , det har ingen effekt mot virus, bare bakterier.


Les også: Forskjellen på influensa og forkjølelse. Smitter forkjølelse ved kyssing? Mer alvorlige kjønnssykdommer som hiv smitter ikke via kyssing, men ta gjerne en prat med helsesøster ved ungdomshelsestasjonen om du engster deg for dette. Da kan du få informasjon om hvordan de ulike infeksjonene smitter slik at du blir sikrere på hvordan du kan unngå å bli smittet, og samtidig slippe å gå rundt å engste deg.


Det vil si gjennom spyttpartikler som blir sendt ut i luften ved hoste og nysing fra en forkjølet person de første tre dagene han er syk. Det viser seg at forkjølelse sprer seg lett der mennesker er tett sammen – for eksempel i barnehager, skoler, i militærleire og på noen arbeidsplasser. Noen ganger varer den i et par dager, og noen ganger kan den vare i flere måneder.


Han understreker at det uansett vil være fordelaktig å kontakte lege dersom man har hatt feber i over tre dager. Ofte kommer en forkjølelse litt snikende, du kjenner en dag eller to før feberen kommer at nå blir jeg forkjølet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg