fredag 3. november 2017

Vannkopper varighet

Hvis en gravid blir utsatt for smitte og ikke vet om de har hatt vannkopper tidligere, bør testes for antistoffer mot varicellavirus. Av og til kan også friske mennesker få komplikasjoner av vannkopper. Utslettet kan bli betent.


Det er også en viss risiko for å få nerveskade, lungebetennelse og leverskade. De fleste flyselskaper vil ikke la folk reise hvis de har vannkopper. En person er smittsom fra ca. Hva er tegnene på vannkopper ? Siden kan det spre seg til hårbunn, armer og ben.


Forløpet av vannkopper er vanligvis mildt hos barn med normalt immunforsvar. De fleste barn får sykdommen i løpet av småbarnsalderen, og de blir derved varig immune. Sykdommen forekommer også hos voksne. Ved fylte år er prosent av befolkningen immune. Det tar ca uker før vannkopper forsvinner helt, men de er ikke smittsomme etter at de har tørket inn.


Så lenge det er vann i de så må hun holdes hjemme fra barnehagen da det er veldig smittsomt. Som regel går det rundt uke før koppene har tørket inn. Hvordan er sykdomsforløpet ved vannkopper ? Ja, da skulle ferien ha startet, og barnet måtte hentes på sfo, med feber. Og nå ser jeg at prikkene har startet å komme, ikke mange foreløpig, men har kommet til flere i løpet av de siste timene.


Vi skulle ha reist på camping i morge, det blir så klart ikke noe av det nå. Men uka deretter skal v. Eldstemannn på fikk det nå når han hadde det! Passerer feberen grader og barnet er preget av den høye temperaturen kan det være aktuelt å gi febernedsettende for å bedre allmenntilstanden. Skyldes feberen en smittsom sykdom, for eksempel vannkopper , er det viktig å holde barnet hjemme inntil smittefaren er over.


På denne nettsiden kan du finne informasjon og bilder av vannkopper. Hensikten er å øke kunnskapsnivået hos foreldre og andre interesserte om vannkopper. USA har hatt vannkoppvaksinen i vaksineprogrammet i over r, mens. Likevel regner vi med at til prosent av befolkningen har hatt vannkopper som barn.


Hva kan årsaken til at noen ikke får sykdommen som barn være? Vannkopper skyldes viruset Varicella zoster. Hvis A-Derma Cytelium eller Hvitvask-sinkliniment ikke lindrer nok – og nattesøvnen forstyrres – kan lege eventuelt foreskrive kløestillende legemidler. Voksne som ikke har antistoffer mot vannkopper , da disse ofte blir mye sykere enn barn.


Kvinner som ikke har hatt vannkopper og planlegger å bli gravid. Vaksinen må gis måneder før svangerskapet og kan ikke gis under svangerskap. Dersom mor får vannkopper før 20.


Hvis man er tidlig ute, kan behandling med tablettter (antivirale tabletter) hjelpe. Helvetesild kommer av varicella viruset som også gir oss vannkopper. Vi gir derfor Boostrix polio, men skriver ikke års varighet. Om de kommer tilbake gjør vi det samme igjen.


Etter du har hatt vannkopper vil viruset trekke seg tilbake og blir værende i nervecellene. Vanligvis ligger virus i nervecellene i mange år uten å skape problemer fordi immunforsvaret holder dem i sjakk. Dette viruset ligger latent i nervegangliene etter et primærutbrudd i form av vannkopper. VZV kan deretter reaktiveres når immunforsvaret er redusert, og forårsaker da helvetesild.


De som får helvetesild har derfor hatt vannkopper som små.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg