tirsdag 28. november 2017

Hvordan få frikort

Alle innbyggere får fortsatt tilsendt frikort i papirversjon i posten. Nytt utseende på frikort. Du kan bestille frikort fra det året du fyller år.


Foreldre kan ikke bestille på vegne av sine barn. Dersom du lurer på om du har fått frikort kan du logge deg inn for å sjekke. Er du under år, gjelder andre regler. Hadde du frikort i fjor trenger du ikke søke om nytt frikort. Selv om du hadde frikort i fjor kan du ha fått skattekort i år.


AnonymBruker AnonymBruker. Arbeidsgiver henter frikortet direkte fra Skatteetaten, sier pressesjef Merete Bergeland Jebsen. Er det første gang du trenger frikort , må du huske å bestille det på skatteetaten. Hvis ikke, trekker arbeidsgiver hele femti prosent av lønnen din.


Hvis du tjener mindre end dit personlige fradrag, slipper du fuldstændig for skattefar. Det gjelder også alle feriepengene du får utbetalt. Du får beskjed når frikortet ditt er klart.


Her ser du hvordan de nye frikortene ser ut: Automatisert. Hvordan får jeg et frikort ? Det er ikke svært at få et frikort. Oprettelse af frikort. Det sker online på Skat´s website.


Få eventuelt en voksen til at hjælpe dig. Frikort og egenandeler. Det finnes to frikortordninger i Norge, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Ordningene gjelder ulike tjenester. Grensen for å få frikort ligger på 2. Betaler du inn et beløp over dette, får du altså ikke tilbake pengene dine hvis beløpet er under 2kroner. Selv om det er snakk om et mindre beløp, er det ikke alle som syns det er greit ikke å få tilbakebetalt det man betaler over frikortgrensa.


Når du har fått frikort , slipper du å betale egenandeler for resten av kalenderåret. Disse to egenandelstakene gjelder for ulike tjenester. Skal du ha frikort , bør du vite at tildelingen deles i to deler. Microsoft-presidenten om å nå hårete klimamål: – Krever teknologi som ikke finnes ennåbr.


Egenandel å betale før man får frikort er 2. Så hvordan skal man skaffe 14-åringen frikort når man nå er nødt til å logge seg elektronisk på skatteetaten for å få ordnet dette? For å logge på skatteetaten må man ha BankID og for å få BankID må man være år. Ergo er det umulig å skaffe seg frikort før man er år, selv om frikort er f. Uansett om du først har hatt frikort eller ikke, vil den totale skatten bli den samme, sier Jebsen. Men du må huske å søke om nytt skattekort, og selvfølgelig sørge for at grunnlaget er riktig. Ved uthenting på apoteket betaler du en egenandel, med mindre du har fått frikort.


De som har frikort betaler ingenting i egenandel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg