onsdag 28. desember 2016

Støtte til tannbehandling

Finn Støtte Til Tannlege Nav. Les mer om helse og omsorgstjenester til innsatte i fengsel på helsedirektoratet. Har du dårlig rå kan du søke NAV om støtte til tannbehandling (etter sosialtjenesteloven).


Tannhelse i folketrygden, økonomisk støtte til tannbehandling NAV. Hovedregelen er at man som voksen betaler all tannbehandling selv. Bestemmelsene omhandler all økonomisk sosialhjelp.

I NAVs rundskriv nr. NAV, er utgifter til tannbehandling nærmere omtalt i punkt 4. Utgifter til tannbehandling står i en særstilling, da behandlingen i liten grad dekkes av folketrygden eller andre offentlige ordninger og utføres av det offentlige. Støtte til tannbehandling ved sjeldne diagnoser. Mange med sjeldne diagnoser kan få støtte til utgifter til undersøkelse og behandling hos tannpleier eller tannlege etter takster fastsatt av helse- og omsorgsdepartementet. Sliter du med hyposalivasjon, altså munntørrhet, er det også støtte å få.


Staten dekker nemlig deler av regningen. Under gitte forutsetninger kan HELFO (Helseøkonomiforvaltningen) yte økonomisk støtte.

Du kan få dekket reise til tannbehandling som gir rett til støtte fra Helfo gjennom Pasientreiser. Er det noen flere muligheter for trygdeytelser til tannbehandling ? Det gjelder som jeg nevnte tidligere spesielle regler for utlandet, men jeg kan ikke gå i detaljer om dette her. Dessuten er det spesielle regler for krigspensjonister.


Her dekker trygden utgiftene til tannbehandling når de overstiger et visst beløp per år. NAV Trygd yter også økonomisk støtte til konvensjonell tannbehandling hvor det ikke er behov for implantater. Eksempler på trygderefusjon. Her har vi satt opp noen priseksempler på behandlinger vi utfører. Du kan søke hjelp hos NAV for stønad til tannbehandling.


Hvis du har krav på støtte fra NAV, blir du sent til den offentlige klinikken som ligger under oss, i tredje etasje, i Galleri Oslo. Den offentlige tannlegen undersøker deg og gir et kostnadsoverslag på den tannbehandling som du kan få støtte fra NAV for. Søknad om støtte fra NAV.


Dersom du ønsker å søke om økonomisk støtte til tannbehandling hos NAV starter du først med å avtale et møte med en saksbehandler der. Dersom du har rett til støtte vil du få et vedtak om støtte til undersøkelse, røntgenbilder og utarbeidelse av diagnose og kostnadsoverslag. Alle som har rett til å søke om økonomisk stønad fordi de ikke kan dekke sine levekostnader, kan søke om dette hos Nav, inkludert støtte til tannbehandling , ifølge Navs tjenesteavdeling. Da skal det gjelde nødvendig behandling, og man får dekt et rimelig alternativ.


Medisinbruk kan ofte gi rett til støtte.

Mange medisiner gir munntørrhet som bivirkning, noe som igjen fører til tannråte. Antidepressiva, ADHD-medisin og ulike typer hjertemedisin kan også gi bivirkninger. Cellegiftbehandling, tanngnissing, eller personer med tannlegeskrekk tilhører grupper som kan ha rett på støtte til tannbehandling. Hensikten med folketrygdlovens regler om tannbehandling er å gi hel eller delvis støtte til grupper i befolkningen med særlige tannbehandlingsbehov. Når vi i denne artikkelen omtaler fri tannbehandling , er dette knyttet til en rettighet for mennesker med sjelden medisinsk tilstand (SMT).


Flere forhold kan være stønadsberettiget. Nedenfor finner du en liste over de sykdommer og tilstander som omfattes av ordningen. Tannlegen som behandler deg, må fylle ut og underskrive på et eget kravskjema. Dekning av utgifter til tannbehandling etter folketrygdloven § 5-6. Hovedreglene om dekning av utgifter til tannbehandling står i folketrygdloven § 5-med forskrift og rundskriv.


Tannbehandling for barn opp til år dekkes av det offentlige. Voksne skal i utgangspunktet dekke de selv. Er du over år må du dekke tannlegeutgiftene selv. Men det er er visse unntak for voksne. Det er også en mulighet for å søke om støtte til tannbehandling etter reglene i sosialtjenesteloven i NAV.


Utgangspunktet er at den voksne del av befolkningen selv skal betale for behandling hos tannlege og tannpleier. Innloggede tjenester. Du kan logge på NAVs tjenester med ulikt sikkerhetsnivå.


Med MinID kan du sende meldekort, bruke arbeidstjenestene, sjekke utbetalinger m. Med BankI BankID på mobil, Buypass eller Commfides kan du i tillegg søke om ytelser, skrive til NAV og motta meldinger fra NAV.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg