torsdag 15. desember 2016

Fine gamle guttenavn

Leter du etter gamle guttenavn ? Da har du kommet til riktig sted! På denne siden har vi listet opp en rekke gamle guttenavn. Når navn bare blir gamle nok, så blir de som nye. En forumbruker spurte etter bestefars- og oldefarsnavn, og fikk mange svar.


Her er en del av dem. Les også navneforsker Ivar Utnes kommentarer, og hvorfor han synes du godt kan velge ett av disse navnene til din sønn! Hun fikk flere hundre gode tips om flotte guttenavn. De er alfabetisk sortert under.


Hvilket gutte navn synes du er finest? Svar gjerne her så oppdaterer vi artikkelen med jevne mellomrom. Abel Adam Adrian Aidan Aiilo Ailo Ailu Aksel Alan Albert Alberto Aleksander Alend Alexander Alfred Alvin Amadeus Amund Anders Andor André Andreas Anton. Har fått vite at det er en liten supermann i magen min.


Jeg og mannen min har diskutert og diskutert men finner ingen fine. Forslag på gamle og sjeldne guttenavn? De kan være laget av deler av gamle navn, som Eldar og Solgunn. Men ganske mange av de gamle navnene har vært lite brukt. Det kan være navn som er fine å hente fram når foreldre er på jakt etter sjeldne navn med gammel tradisjon, sier navneforsker Ivar Utne ved Universitetet i Bergen.


Mange navn går i hundreårssykluser, og blir populære igjen når de bare blir gamle nok, sier navneforsker Ivar Utne. Dette er navn med mye tradisjon i mange familier. Jeg trenger tips til fine guttenavn ! Gjerne som er litt gamle. Vi bryr oss om ditt personvern. KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data.


Navn fra den gamle nordiske gudelæren har vært litt i bruk et par tiår. Flere og flere kommer i bruk. Urd fins det få av, men kan nok komme. Gamle jentenavn – Stor alfabetisk oversikt. Hagen kan du nok fin bruke.


Ikke alle gamle navn som er helt min smak,men er ganske sikker på at vi. Typisk svenske navn som har vært brukt i Norge for lenge siden kan bli populære. Slike jentenavn er Ebba, Linnea, Alva, Selma og Moa. Eksempler på guttenavn er Albin og Oskar, mens Gustav er på god vei, sier Utne. I henhold til mine samiske aner, ønsker jeg denne gangen å velge et samisk navn på den lille i magen (som vi ikke vet kjønnet på).


Da min samiske far og hans familie ikke lever lenger, har jeg ikke så mange å spørre. Aile og Aigin, dette er vel samiske navn?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg