fredag 2. desember 2016

Kjønnssykdom symptomer

Plager kommer tidligst 1-uker etter smittetidspunktet, og mange er usikre på om de har symptomer eller ikke fordi plagene er svake, ifølge Sex og samfunn, senter for ung seksualitet. Han påpeker likevel at det er sjelden en kjønnssykdom , som for eksempel klamydia, gjør deg steril. Det stemmer at kvinner kan få nedsatt evne til å få barn etter en klamydiainfeksjon, men da har de gjerne hatt en kraftig bekkeninfeksjon med sterke symptomer , sier han. Informasjonen på helsenorge.


Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Behandling Middel mot skabb får du kjøpt reseptfritt. Symptomer i musklene. Hovne kjertler og en vedvarende halsbetennelse kan være tegn på en kjønnssykdom. Gastriske symptomer.


Magesmertene kan forekomme. Gynekologiske symptomer. Smerter og irritasjon under sex, ømhet eller kløe i kjønnsdelene kan være tegn på en. Herpes gir derimot lett gjenkjennelige symptomer som kløe og sår i munnhulen. Har du hatt et forkjølelsessår, er dette som oftest forårsaket av herpes.


Klamydia er en bakteriell kjønnssykdom som smitter ved ubeskyttet seksuelt samleie. Infeksjonen gir ofte ingen symptomer , så det er viktig å teste seg for seksuelt overførbare sykdommer (SOS) regelmessig dersom man har ubeskyttet samleie eller ved partnerbytte. Generelt anbefales det for unge mennesker opptil år om å ta en årlige sjekk. Du bør også ta en SOI test hvis din nåværende seksualpartner har hatt ubeskyttet sex med en annen person, din seksuelle partner viser symptomer eller du planlegger barn i framtiden, og du kan ha vært utsatt for en kjønnssykdom.


Den forekommer heldigvis sjelden i Norden. Bakterien finnes også hos personer uten symptomer. Når man først er smittet kan bakterien vandre rundt i kroppen i blodbanen og gi symptomer fra livsviktige organer som hjerte, hjerne og ryggmarg.


Ettersom gonoré bakteriene har utviklet resistens mot antibiotika de senere årene, kreves det i dag en kombinert behandling med både penicillin og Azithromycin for å bli kvitt infeksjonen. Mens noen kjønnssykdommer oftest gir symptomer , er det andre kjønnssykdommer du kan ha uten å merke det, men som likevel kan få alvorlige følger for helsen din. Det tar 2-dager fra du har blitt smittet til du får symptomer. Syfilis er en farlig bakteriell kjønnssykdom som oftest finnes blant homoseksuelle menn. Hvilke symptomer gir klamydia?


Dette er sykdomstegnene hvis infeksjonen gir symptomer : Hos menn: Utflod fra urinrøret. Du kan altså være smittet uten å ha symptomer. Hos menn kan infeksjonen slå seg ned i slimhinnen i urinrøret og spre seg videre til prostata og bitestikkel.


Man har også sett at klamydia smitter ved munnsex og analsex, som gir symptomer fra hals og endetarm, men dette er mindre vanlig. Det er sjeldent at menn får komplikasjoner av gonoré, fordi de fleste har symptomer og oppsøker lege. Ubehandlet gonoré kan spre seg til testiklene og prostata, som kan være smertefullt.


Dette kan føre til ytterligere infeksjoner og mulige nyreskader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg