fredag 9. desember 2016

Abort norge

Super bilferie i Norge med halvpensjon. Book ditt opphold i dag og spar penger - Se våre tilbud her! Finn din ferie i Norge. Kjør selv ferie i hele Europa. Masse av opphold med høy rabatt.


Abort er gratis for kvinner som er bosatt i Norge.

Kvinner som ikke er bosatt i Norge , men som er medlem av folketrygden eller er omfattet av gjensidighetsavtale med et annet lan kan få dekket utgiftene av folketrygden. Andre må betale for aborten selv. Gravide kvinner kunne da søke en nemnd om å få gjennomført abort. Lov om svangerskapsavbrott i visse høve ble vedtatt den 11.


I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. Ved selvbestemt abort før utgangen av 12. Kirurgisk og medikamentell abort.

Medikamentell abort er i dag den vanligste abortmetoden: Nærmere av abortene utføres i dag medikamentelt. Begrepet abort brukes både om spontan abort og provosert abort. Tre spontane aborter etter hverandre uten at det har vært fødsel av et barn innimellom kalles habituell abort.


Det er ein nedgang på prosent for både abortrate og fødselsrate. Det vil seia ei halvering i både abort - og fødselsrate. Figur og 2) Figur 1. Abortloven er loven hvor de viktigste reglene om svangerskapsavbrudd (provosert abort ) står.


Loven er et kompromiss mellom kvinners rett til selvbestemmelse og fosterets rettsvern. Abortloven bestemmer at gravide kvinner selv kan avgjøre om de skal ta abort , så lenge det kan skje før utgangen av 12. Abortkampen er kampen for innføring og opprettholdelse av retten til selvbestemt provosert abort i Norge. Samfunnet skal så langt råd er sikre alle barn betingelser for en trygg oppvekst.


Provosert abort vil si at svangerskapet avbrytes med medikamenter eller instrumenter. Som et ledd i dette arbeidet skal samfunnet sørge for at alle får etisk veiledning, seksualopplysning, kunnskaper om samlivsspørsmål og tilbud om familieplanlegging, for derved å skape en ansvarsbevisst holdning til disse spørsmål slik at antallet svangerskapsavbrudd blir lavest mulig. Gudstjeneste hver søndag kl. Ludvig Nessa taler og forretter. Karmel bedehus ligger i sentrum av Fredriksta i krysset mellom riksvei 1og 110.


Alle er hjertelig velkommen! Eller sagt på en annen måte: Karmel ligger mellom Glemmen kirke og Glemmen videregådende skole.

Retten til selv­be­stemt abort bør utvides fra 12. Vi gleder oss over denne lovendringen som er en seier for livsvernsaken i Norge , sier Selbekk. Abortloven (langtittel lov om svangerskapsavbrudd) er en norsk lov som regulerer adgangen til svangerskapsavbrudd ( abort ). Loven slår fast at samfunnet så langt råd er skal sikre alle barn betingelser for en trygg oppvekst, og at samfunnet som et ledd i dette arbeidet skal sørge for at alle får etisk veiledning, seksualopplysning, kunnskaper om samlivsspørsmål og tilbud om. Aborter utført etter uke kalles for senaborter og må godkjennes av en nemd. For at aborten skal bli innvilget etter uke 1 må det være på bakgrunn av abortlovens paragraf a, b, c eller d. I dag er det over år siden abort ble lovlig, men fremdeles oppleves det som både tabu og svært sensitivt å snakke om.


Programleder for Norge bak fasaden, Janne Amble, håper at det kan bli. Selv om det har vært noen bølger opp og ne har aborthyppigheten vært svært stabil så lenge loven har vært gjeldende. Rødt ønsker selvbestemt abort til uke 18. Kvinners frihet til å bestemme over sin egen kropp må gå foran andre hensyn. Det er flere kvinner som er imot abort enn menn.


I Norge tilbys nå medikamentelt svangerskapsavbrudd til alle kvinner som søker abort. Et økende antall gjennomgår aborten hjemme etter undersøkelse ved sykehuset, men uten innleggelse. Nasjonale anbefalinger, råd og pakkeforløp.


Utvidet rekvireringsrett til helsesøstre og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg