onsdag 21. desember 2016

Symptomer lungebetennelse barn

Symptomer lungebetennelse barn

Ved lungebetennelse som skyldes bakterier, blir barnet derimot ofte raskt syk med høy feber og hurtig pust. Lungebetennelse hos barn. Alle barn i Norge tilbys pneumokokkonjugatvaksine gjennom barnevaksinasjonsprogrammet i første leveår.


Symptomer lungebetennelse barn

Sykdommen oppstår hyppigst om vinteren. Friske barn anbefales vanligvis ikke pneumokokkvaksine etter toårsalderen. Et typisk tegn på at forkjølelsen kan ha utviklet seg til en lungebetennelse er at barnet blir verre istedenfor bedre etter noen dager med sykdom, og får høy feber, hoste og rask pust.


Barn vaksineres i dag rutinemessig ved og måneders alder med pneumokokkvaksine. Vaksinen virker altså mot pneumokokker, som er en bakterie som kan gi lungebetennelse. Les mer om hvilke symptomer som er vanlige, hvordan lungebetennelse behandles og hvorvidt den er farlig for barn eller voksne. De vanligste symptomene er feber, hoste og tung pust. Man kan også bli trett, få dårlig matlyst og ha problemer med å få i seg nok væske.


Symptomer lungebetennelse barn

Visse typer sopp og protozoer kan i sjeldne tilfeller forårsake lungebetennelse. Ulike pneumokokk-bakterier er den vanligste årsaken til lungebetennelse. Barn og eldre kan ha andre symptomer enn voksne.


Ved nedsatt allmenntilstand eller smerter i brystet, er det viktig å få medisinsk hjelp raskt. Mykoplasma- og klamydia-bakterier kan gi atypisk. Denne sykdommen rammer ofte mennesker med svake immunsystem oftere, som eldre eller barn.


Progresjonen av lungebetennelse kan føre til ulike helseproblemer, og det er derfor viktig å oppdage det så tidlig som mulig. I dag vil vi derfor dele symptomer på lungebetennelse som du ikke bør ignorere. Svært alvorlig syke barn kan ha vansker med å spise og drikke og kan som følge av det miste bevisstheten, miste kroppsvarme, få betennelse i blodet og i mange av kroppens organer, også kalt sepsis og toksisk sjokk.


Hos barn symptomer på lungebetennelse er gansketypiske, men hos nyfødte og spedbarn sykdom kan begynne på annen måte. I forkant går her ofte mage syndrom. Barnet har brutt en stol, det er oppkast, baby Sucitu bena og presser dem til magen. Dette bildet er atypiske manifestasjoner av sykdommen er ofte forårsaket av diagnostiske feil. Har du noen gang hatt lungebetennelse ? I så fall vet du nok hvor alvorlig tilstanden kan bli, og hvor viktig det er å gjenkjenne symptomene.


Når det gjelder barn og eldre må vi være ekstra forsiktige, ettersom lungebetennelse som oppstår hos disse gruppene kan få alvorlige konsekvenser. Symptomer på lungebetennelse. Av de tidligste symptomene på lungebetennelse er plagsom hoste.


De fleste med lungebetennelse blir ikke alvorlig syke. Et barn med høy feber må ha rikelig med drikke. Enkelte barn kan utvikle feberkramper. Det fins et spesielt virus (RSV), som kan gi helt små barn en smittsom og alvorlig lungebetennelse.


Friske spedbarn skal derfor ikke være sammen med syke barn. Spesielt eldre kan ha lite eller uspesifikke symptomer på lungebetennelse og kan være i dårlig form over lengre tid før lungebetennelsen oppdages og behandles. Unge, barn og voksne har som regel tydelige symptomer på at det er noe galt i luftveiene, hoste med gult eller grønt oppspytt samt feber er det vanligste. Hos barn med lungebetennelse er ofte symptomer på bronkopulmonal obstruksjon fremtredende. Bronkolytisk behandling er derfor viktig for å lindre plagene.


Behandlingen gjennomføres som ved akutt astma. Febernedsettende kan brukes ved temperatur °C og redusert allmenntilstand. Det er viktig med rikelig væskeinntak.


Symptomer lungebetennelse barn

Små barn med bronkitt bør også vurderes av lege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg