fredag 23. desember 2016

Blødning med klumper fortsatt gravid

Rester av svangerskapet kan da ofte ses som klumper og hinnerester i blodet. Enkelte kvinner opplever en lett blødning rundt tidspunktet de normalt ville fått menstruasjonen, uten at man vet helt hvorfor. Blødning med jevne mellomrom.


Det er ofte lite blod som kommer, og kvinnene ser raskt et mønster. Dette er noe en bør snakke med jordmor eller lege om, men er som oftest ufarlig. Rundt en av fire av alle gravide opplever blødning i de første ukene av svangerskapet. To til tre av ti kvinner som føder til termin, har hatt blødning tidlig i svangerskapet. Når det befruktede egget festes i livmorveggen, vil til prosent blø.


Min SA begynte med 2-dager med litt brunt blod på papiret. Må si at akkurat sånn hadde jeg i forrige svangerskap og det gikk bra! Så kom det ferskt blo ganske mye med klumper i, etter en dag kom også smerter som sterke menssmerter, og også i korsryggen og ned mot lårene.


Nå har jeg blødd friskt blod i flere timer. Må bruke bind men har ikke skiftet så ofte. Det kommer små klumper ut men ikke mye. Har vært i kontakt med lege men de kunne max gi meg en GU. Jeg spurte etter UL men det hadde de ik.


Det er heller ikke uvanlig at nidasjonsblødningen, eller festeblødningen som den ofte kalles, kan gå over noen dager. Med en svak blødning på 4-dager er det lett å tro at man har fått menstruasjon. Dere kjenner jo til foreløpig fasit (jeg er jo fortsatt lykkelig gravid ),. Det er også normalt at du får blødning med blodklumper (koagler), og du må være forberedt på at du blør. En ganske vanlig patologi er livmor blødning med klumper.


Til tross for dette, legene vet fortsatt ikke hvorfor det er livmor blødning med klumper. Veldig lik mensen, ik så mye smerte. Jeg har blødning men ikke så mye smerte. Jeg også er litt bekjymra for dette med blødning. Fikk testa meg og fant ut at jeg var gravid sist onsdag.


Etter uteblitt mens og ømme bryster. Begynte å blø senere samme dagen og ringte legekontoret for en time dagen etter. Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest.


Kjøp nå, test deg hjemme. Dersom man har kommet over halvveis i svangerskapet henvises gravide med blødning selv om de ikke har smerter. Store blødninger, blødninger med klumper eller med mistanke om foster- eller morkakerester henvises også selv i tidlige deler av svangerskapet, selv om det ikke er smerte. Hvorfor fremgår av punktene nedenfor.


Her fortæller jordemoderen dig, hvornår du skal være på vagt, og hvornår du kan tage den en lille smule mere med ro, hvis det sker for dig. Greit å overnatte iblant. Men faren mener dette er normalt. Det er en normal grunn til å blø utenom menstruasjonen, som du skal være klar over, og det er blødning i forbindelse med eggløsningen. Ofte har du litt underlivssmerter samtidig.


En slik blødning er sparsom, og varer bare en dag eller to. Og har dag i denne syklus glemt å ta pillen. Nå lurer jeg på om jeg kan ha vært gravid og har abortert, eller om det er andre årsaker til disse klumpene (på størrelse med en drue ca.).


Har hatt små uregelmessige blødninger før, men ikke som disse. Det har pågått 6-dager, med større blødninger de to siste dagene, og klumper idag. Det kan godt lade sig gøre, men ja man bliver vildt bange, kan kun sige jeg syntes du skal kontakte svangregangen hvis du er for nervøs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg