torsdag 8. desember 2016

Afipran gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Rådfør deg med lege eller apotek før du tar dette legemidlet dersom du er gravid eller ammer, tror at du kan være gravid eller planlegger å bli gravid. Hvis det anses nødvendig kan Afipran brukes i løpet av graviditeten. Legen din vil bestemme om du skal bruke dette legemidlet eller ikke. Afipran anbefales til gravide med alvorlig svangeskapskvalme og som ikke får nok hjelp av Postafen og Phenergan. Afipran har blitt brukt som kvalmestillende til gravide over lengre tid uten at det er vist skader på barnet eller svangerskapsforløpet og det anses som trygt i første og andre trimester (de første seks månedene) av graviditeten.


Men jeg er fortsatt utrolig kvalm. Tok afipran i dag, er dag 6. I morgen skal jeg på sykehuset og lurer på hvordan jeg skal komme meg dit med den kvalmen uten afipran. Har fått utskrevet airplane av legen på grunn av kvalme.


Jeg kaster opp ca en gang om dagen, men er kvalm døgnet rundt. Har vansker for å få i meg mat og har gått fra kilo til på et par uker. Er nå fulltid sykemeldt og fått afipran for å bli bedre og få i meg mat og gå opp i vekt.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Nye anbefalinger ved bruk av metoklopramid ( Afipran ) Etter en felleseuropeisk gjennomgang av sikkerhet og effekt ved bruk av metoklopramid ( Afipran ) anbefales det bruk av lavere doser og kortere behandlingstid for å redusere risikoen for alvorlige nevrologiske bivirkninger. Var faktisk det eneste som gjorde at jeg klarte Å stÅ opp om morgenen.


Tok litt tid før den virket da, men nÅr den virket, var den min beste venn. Denne gang har jeg fÅtt den samme kvalmen, men fÅr ikke Afipran. Har fÅtt ny lege, og denne nye legen vil ikke skrive ut noen ting til meg fordi jeg er gravid. Jeg fikk beskjed om å unngå Postafen så langt det var mulig. Har dog vært med på å gi Afipran intravenøst til gravide( på jobb), men jeg vet at legene helst ikke gir for mye av det.


Mitt beste tips er å ringe fastlegen din for å høre. Og et annet tips er å prøve akupunktur, det hjalp meg til å holde hodet over vann sist jeg var. Inntil prosent av gravide opplever svangerskapskvalme, og mange kommer på apoteket for gode råd eller med resept på kvalmestillende legemidler.


Her omtales aspekter ved svangerskapskvalme som apotekfarmasøyter bør kjenne til. Medikamentet brukes hyppig både i allmennpraksis og i sykehus, og i forbindelse med røntgenundersøkelse av ventrikkel og duodenum. Afipran skal visstnok ikke være farlig under svangerskap, og legen som skrev det ut til meg var HELT klar over at jeg var gravid i første trimester, fordi de også vurderte å legge meg inn pga væsketapet. Det kalles gjerne morgenkvalme, men for enkelte kan kvalmen vedvare utover dagen. Les mer på Apotek 1. Jeg har vært gravid to ganger før og aldri så kvalm som dette!


MA og en gutt) nå er jeg sykemeldt på uka fra jobb og skjønner ikke hvordan jeg skal overleve dette. Fått afipran , men det synt. Ja både Postafen og Afipran regnes som trygge å bruke under graviditet. Man har lang erfaring med bruk og ikke sett skadelige effekter på fosteret.


Behandlingen er symptomatisk, da man ikke kjenner helt til mekanismene bak kvalme ved tidlig graviditet. Postafen er et antihistamin som virker kvalmestillende og er mest brukt. Det skal stå på klistremerket på pakningen når du skal ta dem.


For å lindre plagene, kan man prøve kvalmestillende medisiner som Afipran eller Postafen. Ellers kan man prøve ikke-medikamentell kvalmestillende behandling som for eksempel akupunktur eller det å spise ting med ingefær i, sier jordmoren. Hun legger til at det heldigvis ikke er vanlig med denne ekstreme formen for svangerskapskvalme. Mange kvinner søker hjelp på apoteket eller kommer på apoteket med resept på kvalmestillende legemidler.


Afipran gravid

Her omtaler vi aspekter ved svangerskapskvalme og behandling av kvalmen, som vi mener at farmasøyter i apotek bør kjenne til. Mammatilspør eksperten: Hei!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg