torsdag 1. desember 2016

Ocd behandling

Ocd behandling

For å sikre at de som er rammet har tilgang til effektiv behandling er det opprettet spesialiserte behandlingsteam ( OCD -team) i alle helseforetak. Dersom du tror at du har en tvangslidelse og ønsker behandling , ta kontakt med fastlegen din. Det finnes effektiv behandling for lidelsen.


Ocd behandling

Intensiv OCD-behandling En ny intensivbehandling som kan kurere angst og tvangslidelser på fire dager, er kåret til årets nyvinning i norsk psykologi. Helse­minister Bent Høie, tidligere pasienter og internasjonale toppforskere er blant gratulantene. OCD -teamet i Helse Nord gir et regionalt tilbud som tilbyr utredning og behandling av tvangslidelse ( OCD ) hos voksne pasienter i Finnmark, Troms og Nordland. Teamet er lokalisert ved Voksenpsykiatrisk poliklinikk i Tromsø.


Det er anslått at rundt 2- av befolkninga har ei tvangsliding. Utredning og behandling ved OCD -teamet er avgrenset til OCD og foregår over et begrenset tidsrom. Mange som er rammet av tvangslidelse ( OCD ) har også tilleggslidelser og behov for oppfølging, utover det OCD -teamet tilbyr. Henvisninger skal derfor være sekundærhenvisninger der saken er åpen ved DPS som henviste. Når det er funnet effektiv medisin mot dine OCD symptomer bør den fortsette minst måneder etter reduksjon eller bortfall av symptomer.


Deretter bør behovet for fortsatt medikamentell behandling vurderes fortløpende samtidig som du tilbys ny vurdering ved OCD team med tanke på eksponerings- behandling. I all behandling er det viktig at du sammen med behandler blir enig om mål for behandlingen. Skal behandlingen hjelpe, må den gjøres på riktig måte og i riktig dosering.


Tvangslidelsen gjør at du blir invadert av tanker du ikke ønsker å ha. Han har også utgitt boken OCD-behandling for barn og unge. OCD -temaet tilbyr en komprimert behandling over fire dager, uten innleggelse.


Ocd behandling

I løpet av denne korte tiden får pasienten undervisning om angstlidelser og opplæring i behandlingsprinsippene. Selve behandlingen skjer på dagti men pasienten følges opp via sms og telefon utover ettermiddagen og kvelden. Etter initiativ fra helseministeren ble det opprettes det nå OCD -team i alle helseforetakene slik at virksom behandling skal være tilgjengelig.


For leger som tar spesialistutdanning i psykiatri eller for psykologer som gjennomfører en klinisk spesialistutdanning, er den mest omfattende organiserte opplæringen et 2-dagers valgfritt kurs. Klinisk veiledning av fagpersoner med kompetanse i ERP- behandling er i liten grad tilgjengelig. Vid OCD kan således behandlingssvaret dröja, men vanligen behöver man inte förskriva högre doser än vid vanlig depressionsbehandling.


Typisk er å tenke at ting er farlig, ekkelt, ubehagelig og urenslig, og så må man foreta handlinger for å bli kvitt tankene, sier spesialist i pediatri og barne- og ungdomspsykiatri, Bernhard Weidle. Om utebliven effekt och avsaknad av biverkningar, höj dosen. När man väl uppnått effekt av medicinen brukar förbättringen fortgå och dosen kan i regel sänkas cirka efter 3-månaders behandling. Vi tilbyr rask og effektiv behandling av alle typer tvangstanker, tvangshandlinger og bekymringer.


Behandling for tvangstanker og tvangshandlinger. Bjarne Hansen forteller til KK. OCD -team, slik at slik effektiv behandling skal være tilgjengelig i alle helseforetak. Hvis du kan nikke genken­dende til stress, så er løsnin­gen, at du får dit stres­sni­veau ned (evt. hjælp til det), og at du deref­ter arbej­der med OCD ’en. Ellers puster stress fort­sat til din OCD , og så bliver behand­lin­gen af OCD blot brand­sluk­ning fra gang til gang uden egent­lig stabil bedring.


Ocd behandling

OCD -terapeuten vil gi deg konkret hjelp til å gjennomføre behandlingen på den måten som er mest effektiv og nyttig. Det er ofte av stor betydning av de som står deg nærmest også er grundig informert om og innstilt på behandling. Ved behandling av barn og ungdom er det lagt opp til at foresatte følger behandlingen. OCD Klinikken behandler OCD ramte fra hele landet.


Vi er den eneste specialiserede privatklinik i OCD , og der kommer klienter fra Nordjyllan Syd- og sønderjyllan Sjælland og København.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg