fredag 16. desember 2016

Mmr bivirkninger

Utilsiktet MMR -vaksinasjon tidlig i svangerskapet er derfor ikke indikasjon for provosert abort. Se også kapittel om vaksinasjon av gravide og ammende i Vaksinasjonsveilederen for helsepersonell (FHI). Barnet får tilbud om MMR -vaksine mot meslinger, kusma og røde hunder når det er måneder og på 6. Kortvarige smerter,.


Bexsero gis samtidig med en kombinasjonsvaksine mot meslinger-kusma-røde hunder-vannkopper ( MMR -V), kan det vurderes å vaksinere separat med Priorix hvis mulig. Risiko for bivirkninger.

Barn kan få feber av vaksinen. Enkelte barn kan bli irritable, få litt hudutslett eller få hovne lymfekjertler. Et lite antall barn kan få krampeanfall.


Det er ingen forskning som viser at MMR -vaksinen kan forårsake langsiktige skader. Kontakt lege eller apotek dersom du opplever bivirkninger ,. I dag er de fleste vaksinert med MMR -vaksine, og meslinger er derfor en sjelden sykdom i Norge. MMR -vaksinen inngår i barnevaksinasjonsprogrammet, og det er anbefalt at barnet får to doser. Første dose MMR , som vanligvis blir gitt ved måneders alder, gir over prosent av de vaksinerte beskyttelse i mange år, muligens livet ut.


Bivirkninger og kontrovers.

Det er få alvorlige bivirkninger av MMR vaksinen. De fleste opplever en ømhet og svie på stikkstedet. Opp til opplever lett feber. Utslett og leddsmerter kan også forekomme. Alvorlige bivirkninger i form av anafylaktiske allergiske reaksjoner kan forekomme, men er svært sjeldne.


Det er senere gjennomført en rekke store undersøkelser, som alle taler sterkt imot at MMR -vaksine skulle være årsak til autisme eller noen annen form for hjerneskade. Selv om vaksiner er blant de legemidlene som gir færrest bivirkninger , kan både barn og voksne få uønskede reaksjoner etter vaksinasjon. Lite alvorlige hendelser (for eksempel hevelse og ømhet på stikkstedet og moderat feber) er forholdsvis vanlig.


En rekke studier konkluderer med at – av alle småbarn får feber etter MMR -vaksine. Lette infeksjoner med feber er imidlertid meget vanlig i annet leveår, også hos dem som ikke blir vaksinert. I en finsk tvillingundersøkelse fikk den ene tvillingen MMR -vaksine og den andre placebo. Foreldrene førte bivirkningsdagbok for begge.


Tror sprøyte er klokest – Jeg har jo hørt skrekkhistorier om bivirkninger av medisin, men jeg tror sjansen er større for å bli syk om Martin ikke får vaksine, enn om vi lar være, sier. Du sier at du har lest en del om MMR -vaksinen på nettet, og ser at denne fortsatt er noe omstridt. Det er ikke vanskelig å finne nettsider som hevder det motsatte, men disse er faktisk spekulative og basert på hypoteser som forlengst er lagt døde ved hjelp av grundige studier.


Har deres barn fått bivirkninger av MMR -vaksina? Her er det ganske høy feber. Får den ikke under grader, selv med 2mg paracet (han er over kg).

Ellers han han noen røde prikker og noe utslett på kroppen. Bittelitt snørrete og hoster litt. Alt begynte akkurat en uke etter vaksineringa. MMR -vaksinen reduserer dødelighet Også tidligere forskning har vist at denne vaksinen har positive bivirkninger.


Folkehelseinstituttet anbefaler også voksne personer som ikke vet at de har fått MMR -vaksine eller har gjennomgått de aktuelle sykdommene, å ta MMR -vaksine. Kjente bivirkninger av MMR er bl. Dette er bestillingsvare, for Statens institutt for folkehelse ønsker ikke at vi deler opp vaksinen. De gjør den derfor vanskeligere tilgjengelig for oss foreldre. I svært mange tilfeller av regressiv autisme har debuten skjedd innen to uker etter MMR -vaksinasjon, og man har ikke funnet andre mulige årsaker.


Et sterkt argument for at MMR -vaksinen (og særlig meslingeviruset) er den skyldige, er den såkalte rechallenge effect (: Challenge–dechallenge–rechallenge). Vaksinen mot Influensa ny A(H1N1) (svineinfluensa) inneholdt µg tiomersal per dose, noe som tilsvarer cirka µg (mikrogram) kvikksølv. Tiomersal i Pandemrix.


Dette var nødvendig fordi vaksinen ble levert i glass med ti doser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg