onsdag 14. desember 2016

Smerter nederst i magen

Smerter nederst i magen

Smerter ved øverst i magen er det enkleste å tyde. Jeg kan ikke tenke meg at ditt ølinntak er noen del av forklaringen på det du kjenner her. Det samme gjelder spiserørsbetennelsen.


Den vil ikke gi symptomer helt nederst i magen , slik du beskriver. Når det gjelder bitestikkelbetennelse, så er det fullt mulig at det var korrekt diagnose, og at du har hatt eller har dette. For eksempel ved forstoppelse og luft i magen. Det kan være smerter nede i magen på den ene eller på begge sider.


Symptomer: Krampeaktige smerter nederst i magen , som avtar hvis du går på toalettet. Du vil ofte også oppleve diaré, muligens med blod. Kolitt er en infeksjonssykdom som rammer tykktarmen.


Divertikulitt er en betennelse i divertiklene (de små utposningene i tykktarmsveggene) tykktarmen. Magesmerter er et uspesifikt symptom og opptrer ved alle akutt oppståtte sykdomstilstander i buken, men også ved en rekke andre tilstander som varierer fra virale infeksjoner til angst. Smertene kan også forårsakes av ekstraabdominal patologi (refererte smerter ). Har du smerter over hele magen ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Ja: Kanskje har du en.


Underlivssmerter kan være akutte eller kroniske, eller de kan variere i takt med menstruasjon (sykliske smerter ). Les mer om hva som kan være årsaken i vår veiviser: Hjerte og kar Akutte brystsmerter. Som tidligere nevnt skyldes dette det meste av tiden luft i magen. Men fordi denne delen av kroppen også inneholder bukspyttkjertelen, magesekken, venstre nyre og leveren, er dette noe du rett og slett ikke kan ignorere.


Smerter nederst i magen

Mange kvinner har underlivssmerter uten at det går ann å finne noen sikker årsak. Er det normalt å ha underlivssmerter? Menstruasjonssmerter er normale.


Likedan er det forholdsvis vanlig å ha smerter i forbindelse med eggløsning. Likeledes kan smerte fra magen av og til stråle ut i ryggen, opp bak skulderbladene eller ned i lyskene eller bena. Sterke smerter ledsages oftest av kvalme. Hvordan oppstår akutte magesmerter?


Magesmerter skyldes som oftest at nervefibre som er spesialisert for smerteimpulser sender signaler fra magen til hjernen. Stikkende smerter i siden Du har sikkert opplevd å få hol men her snakker vi om noe helt annet. Hvis du opplever stikkende smerter som tiltar over timer eller dager, kan det være snakk om blindtarmbetennelse.


Da befinner smertene seg nederst på høyre side av magen. De fleste tilfeller er ufarlig, men stikkende smerter , noe som føles som knivstikk i underlivet, kan selvfølgelig være skremmende og ubehagelig. En av de vanligste årsakene til at kvinner oppsøker gynekolog og kiropraktor under svangerskapet er faktisk på grunn av smerter i underlivet. Det første jeg tenkte på var svangerskap utenfor livmora. Det har jeg hatt og da hadde jeg dager med spotting og småblødninger i stedet for dager med vanlig menstruasjon.


Smerter nederst i magen

I tillegg hadde jeg vondt nederst på høyre side (graviditeten satt i høyre eggleder). Regelmessighet er et nøkkelord for magen , og gjelder både med hensyn til toalettvaner, måltider, fysisk aktivitet og søvn. Havregrøt er dessuten veldig bra mat for de fleste mager. Når gir kvalme og oppkast grunn til å ringe legen sin? Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage -tarm-kanalen.


Smertene skyldes trolig en overproduksjon av prostaglandiner (en gruppe umettede fettsyrer) som får livmoren til å trekke seg sammen. Hva er årsaken til smerter i nedre høyre kvadrant av magen ? Blindtarmbetennelse: Dette har dere utelukket. Diagnosen stilles klinisk (Mantrels skår), ved CRP, blodprøve av hvite blodlegemer og eventuelt billeddiagnostikk.


Du har fjernet din, og det er lenge siden slik jeg forstår det slik at senkomplikasjoner etter dette skal vi utelukke. Det anbefales i tillegg å følge en såkalt lav-fiber diett, som gir lite avføring. Dietten består av blant annet hvitt brø hvit ris, grønnsaker og juice uten fruktmasse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg