torsdag 8. desember 2016

Spedbarn hoste

Her finner du en oversikt over ulike grunner til at barn hoster, og en rekke tiltak mot hoste hos barn. Barn har forskjellig følsomhet i luftveiene. Samme virus kan derfor gi mer hoste hos noen enn hos andre. Barn får dobbelt så ofte luftveisinfeksjoner med hoste i hjem hvor det røykes.


Spedbarn hoste

Hvis spedbarn får luftveisinfeksjon, slimer de mye og kan få pustebesvær. De svelger slimet fra luftveiene og kan kaste det opp. Foreldre bør kontakte lege hvis barn under tre måneder hoster.


Hoste hos spedbarn er ikke. Det gjør min, håper virkelig ikke han er i ferd med å bli syk, eller smittet av oss andre som hoster og nyser om hverandre. Dyp klingende hoste i serier, eventuelt med kiking i inspiriet. Apnéperioder hos spedbarn.


Modifisert form hos vaksinerte. Tørrhoste i katarrstadiet. Koplikske flekker ved molarene på bukkale gingiva. Aktuelt hos ikke-vaksinert barn. Fremmedlegeme i luftveiene.


Umiddelbar kraftig hoste og dyspné. De minste spedbarna kan ha symptomer som apné og bradykardi, og typisk hoste kan være minimal eller fraværende. Kikhoste kan være farlig for små barn, spesielt spedbarn som kan slutte å puste i forbindelse med hosteanfallene. Når barn smittes av RS-virus, får de ofte hoste og katarr med seigt slim, de kan miste matlysten og ikke ville spise eller drikke.


Spedbarn hoste

Spedbarn kan få pusteproblemer og i verste fall pustestans. Infeksjoner med RS-virus er vanligvis mer alvorlige enn vanlige forkjølelser, og de varer som oftest lenger, opptil én måned. Langvarig hoste hos barn.


Hvis barnet hoster og hoster uten ukelange pauser innimellom, kan det være et tegn på astma. Barn med astmahoste kan ha god allmenntilstan de spiser og drikker som normalt, men har altså en hoste som ikke gir seg. Ofte periodevis hoste om natten.


Spedbarn hoste

Hos barn kan det i noen tilfeller være brekninger eller oppkast av slim. Hos mange også hoste etter fysiske anstrengelser eller forsert ekspirasjon. Gastroøsofageal refluks.


Oftest vil dette være tørrhoste. Det vil si at det ikke er noe slim som kommer opp ved hosten. Enkelte ganger skyldes hoste en sykdom som kan eller må behandles. Han har de siste ukene hatt en stygg hoste. Helt siden vi kom hjem fra sykehuset har han vært veldig tett i nesen og tungpustet.


Jeg var hos legen med han 26. Forekomsten av hoste hos et spedbarn , for eksempel i en alder av måneder, kan også skyldes en allergisk reaksjon. En crumb kan reagere ved å hoste pollen, matallergener, støv, dunputer og mange andre stoffer og gjenstander.


For å hjelpe et barn med en slik hoste er det viktig å identifisere allergenet og eliminere dets effekter. Se dette kjerringrådet mot hoste og bli kvitt hosten en gang for alle. Det er heldigvis ikke så ofte at spedbarn blir forkjølet, men når de blir det er det kanskje særlig nesetettheten som er plagsom. Det er kroppens metode for å bli kvitt det som irriterer luftveiene. Så snart et fremmedlegeme kommer dit vil hosterefleksen gjøre seg gjeldende.


Alt fra spedbarn til barn og voksne, til og med en hun kan ha hoste. Gulping er svært vanlig hos spedbarn og små barn. Det skaper vanligvis ingen problemer, og de fleste vokser det av seg.


Dersom barnet gulper uvanlig ofte, viser tegn til ubehag og manglende vektøkning, kan dette skyldes gastroøsofageal reflukssykdom (GØRS). GØRS kan trenge behandling, avhengig av barnets symptomer. Hos de fleste barna endrer hosten seg fra å være hard og tørr i starten til å bli løs og surklete på slutten av en episode med tung pust.


Dette er et tegn på bedring. Når slimet løsner i luftveiene, vil hosten føre slimet vekk fra lungene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg