torsdag 15. desember 2016

Få baby til å sove i egen seng

Check out For The Baby. Når barnet er rundt ett år og foreldrene bestemmer seg for å få det ut av dobbeltsengen og enten over i egen seng i samme rom, eller inn på eget rom, kan man med fordel gjøre det på denne måten: Ta barnet på fanget noen timer før leggetid og si Hør nå her, lille venn. Mamma og jeg har bestemt oss for at du nå skal sove i din egen.


Hvordan få babyen til å sove Spesialsykepleier og helsesøster Karin Naphaug, bedre kjent som Sove -Karin, mener at mange norske barn legger seg for sent og ikke får nok søvn av den grunn. I tillegg tror hun at mange foreldre feilaktig tror at barna har et lite søvnbehov fordi de virker aktive og våkne, mens de i realiteten er overtrøtte. Sengen slik vi som oftest ser den, uten en baby oppi.

Nå er barnet blitt over år og undertegnede har sovet minimalt dette året. Og det er helt greit. Jeg var forberedt på at dette var en del av pakka med å få barn.


Vi samsover og vi trives med det! Hun fikk sove i vår seng hele kvelden og natta. Jeg mener at alle sover best i sin egen seng.


For å få de små til å sove i egen seng , mener Naphaug at foreldrene først og fremst må være tydelige i kommunikasjonen, slik at barna skjønner hva de voksne mener. Fra babyen er cirka seks uker gammel mener søvnterapeut Karin Naphaug at den bør legges i egen seng , dersom babyen har samsovet med foreldrene de første ukene. Ved tremånedersalder har babyen utviklet en søvnsyklus, og det er lettere å innarbeide rutiner – med faste tider for blant annet mat og søvn.

Så hun sover sammen med oss. Jeg ammer og det blir noen amminger ila natten. Men jeg har gjerne kunne tenkt meg litt større plass de timene jeg sover om natten. Hun ammes stort sett i søvn liggende i vår seng.


Erfaringen min er dessuten at både barn og foreldre sover best alene i egen seng. Når det gjelder de som sliter med å få barna til å sove i egen seng , tenker jeg at det er viktig å være konsekvent og å gjøre senga attraktiv. Man må etter min mening aldri bruke senga som straff hvis du ikke gjør som jeg sier så er det marsj i seng ! Gratis frakt fra 6kr. Search For The Baby.


Jeg syns egentlig de fleste, både i omgangskretsen og barselgruppen min, har babyen i egen seng. Jeg føler det er litt rart at vi fortsatt samsover ved mnd. Men for vår del funker det fint.


Hvis vi får noe problemer med tilvenning til egen seng etter hvert, får jeg heller tenke at det er betalingen for å få sove godt den første tiden. Si heller: Nå skal du få legge deg og sove i den koselige senga, tenk så deilig det blir! Les også: Selv spedbarn kan lære å sove hele natta.


Har forsøkt å ha madrass på gulvet ved siden av vår seng som han kan sove på. Slik fikk de barna til å sove. Har forsøkt å tvinge gjennom en hel natt i sin egen seng ved at vi har stått opp og gått tilbake med ham hver gang han kommer inn.


Har prøvd å sitte på stol på rommet hans til han sovner fint igjen.

Alltid er det tilbake i den vonde ruta etter et par nette. Nærhet og hudkontakt, også på natt, er et like reelt primærbehov som mat og søvn. Babyer skal ikke sove i egen seng.


Trygg samsoving reduserer risikoen for krybbedø øker melkeproduksjonen, og styrker tilknytningen. Ikke få barn dersom du ikke er villig til å gi dem det de trenger. Det går ganske raskt at barnet forstår at det skal sovne i egen seng ,. Vi har en åring og mnd baby. Begge legger seg kl 1. Nasjonalt kompetansesenter for søvnsykdommer har fått mye kritikk for sin anbefaling av skrikekurer for å få barn til å sove på egen. Det er ikke mulig å få noen til å sove ,. Jo lengre de ligger på samme rom som mor og far, dess verre blir det å få dem i egen seng.


Dessuten vil det som regel ha flere oppvåkninger i løpet av natten fordi de vet at foreldrene er i nærheten og gjerne vil komme over i deres seng. En utlmodig baby som ikke kommer seg frem, er ikke alltid like festlig vre sammen med -). Etter hvert fler de fleste at det er p tide f babyen over p eget rom. Her er de beste triksene til f babyen til sove i egen seng.


De fleste barn har nsker sove samme med foreldrene sine. F baby til sove i egen seng - Baby 22. Hvornr kan baby sove p eget. Sove på foreldrenes soverom eller eget rom?


En del foreldre syns det er greit å ha barnet i egen seng , men på foreldrenes rom den første tiden. De vil da lettere høre om barnet har behov for noe på natten og barnet er lettere tilgjengelig for amming. Foreldrene sier at de slapper av og sover bedre på dette viset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg