fredag 9. desember 2016

Diabetes verdier

Diabetes mellitus (oftest bare kalt diabetes ) er en gruppe sykdommer som skyldes at kroppen ikke produserer nok insulin eller at insulinet virker for dårlig. Insulin trengs for at cellene skal ta opp næring. Når man har diabetes , og blodsukkeret er forhøyet, er det viktig at få en behandling, så blodsukkeret igjen blir så nært normalt som mulig. Det primære mål i behandlingen er simpelthen å holde blodsukkeret stabilt.


Et nesten normalt blodsukker minsker risikoen betydelig for å utvikle andre sykdommer med tiden.

Hva er normale verdier for blodsukker? Prøven brukes i utredningen av diabetes og er resultatet høyere enn normalverdi mistenker man diabetes. Normalområdet var da mellom 4-, mens en verdi på over indikerte diabetes. Hos gravide brukes testen til å vurdere om kvinnen kan ha uoppdaget diabetes. For å være av verdi, må prøven tas før svangerskapsuke 16.


Sukkerbelastningsprøve er fortsatt anbefalt test ved avklaring av om det foreligger svangerskapsdiabetes. Høye verdier - hyperglykemi.

Anbefalte kostendringer inkluderer mindre energitett mat, mindre inntak av raffinert korn og sukker, økt inntak av hele korn og fiber, grønnsaker og frukt, og redusert inntak av hardt fett til fordel for mykt fett. Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Dette kan føre til alvorlige helseproblemer, men livsstilsendringer og legemidler kan bidra til at du holder deg frisk.


Selv om testen viser at du ikke har diabetes type eller vil gravide som har en noe forhøyet blodsukkerverdi bli tilbudt henvisning til en sykehuspoliklinikk som behandler kvinner med diabetes i svangerskapet. Dette er fordi gravide i denne gruppen har en økt risiko for å utvikle svangerskapsdiabetes senere i svangerskapet. Grunnen til at det er slik er ikke så godt kjent, men har du ennå ikke fått en diabetesdiagnose og stadig har et fastende morgenblodsukker som ligger over normale verdier , er det grunn til å passe ekstra på.


Her finner du fakta og informasjon om diabetes type diabetes type LADA, MODY og generell informasjon om diabetes. I hvilken grad kolesterol er skadelig for deg, avhenger til en viss grad av kolesterolnivået, men først og fremst av totalrisikoen for demens og hjerte- og karsykdom. Diagnostiske kriterier for diabetes. Selv om du har lavt kolesterol kan risikoen for å utvikle sykdom være høy, dersom du har høyt blodtrykk, diabetes , har en arvelig disposisjon, er fysisk inaktiv eller røyker. Diabetes mellitus, eller sukkersyke som det heter i dagligtale, er en hormonell sykdom som forekommer både hos dyr og mennesker.


Det finnes mange ulike årsaker til sykdommen, men sluttresultatet blir at pasienten mangler insulin eller reagerer svakt eller ikke i det hele tatt på insulin. Derfor diagnostiseres mange først når senkomplikasjoner oppstår.

Diabetes type utvikles sakte og kan være vanskelig å oppdage. Så mye som en tredjedel av personer med diabetes kan være udiagnostiserte. For å utvikle diabetes type må man være arvelig disponert, men de viktigste triggerfaktorene er overvekt og lite fysisk aktivitet.


Og er de optimale kolesterolverdiene like for alle? Hvor høyt kolesterol du kan tillate deg er avhengig av din alder, kjønn og andre faktorer som blodtrykk, vekt, røyking, kosthol aktivitetsnivå og eventuelle andre sykdommer og medisinbruk. Med mindre du har økt levetid på de røde blodlegemene dine (om du har jernmagelanemi eller har fjernet milten) kan du betrakte deg selv å ha diabetes.


Ved diabetes ses både forandringer i de små blodårene til hjertemuskelcellene og de større blodkarene i resten av kroppen. Internasjonale studier viser at pasienter med diabetes har økt risiko for død av hjerte- og karsykdom sammenliknet med friske personer. Leste nettopp at mellom ca. Har målt mye blodsukkeret en periode og fant ut at for meg var det kornprodukter blodsukkeret steg mest på, dvs.


Dersom du har verdier som tilsier vanlig diabetes , er det viktig at du raskt henvises til spesialisthelsetjenesten. Dette fordi det vil være aktuelt med legemiddelbehandling, og dette er en spesialistoppgave. Holder det å ta testen en gang? Personer som har sykdommen diabetes har et unormalt høyt blodsukkernivå.


Dette skyldes at de har for lite av hormonet insulin som er viktig for blodsukkerregulering. Når en diabetiker har lavt blodsukker, oppstår såkalt føling. Det innebærer sterk sultfølelse og gir også skjelvinger. Man arver sannsynligvis disposisjonen for å utvikle diabetes , men det er livsstilsforhold som i stor grad avgjør om sykdommen utvikles eller ikke.


Symptomene til pasienter med type diabetes utvikles i løpet av dager til uker, mens pasienter med type diabetes er ofte symptomfrie og sykdommen utvikles gradvis over svært lang tid (opp til år). Om man har utviklet symptomer som nevnt ovenfor, bør man la seg undersøke for diabetes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg