onsdag 14. desember 2016

Benfri lammestek

Benfri , surret lammestek stekes i ovn på 1°C til steken har kjernetemperatur på °C (medium) - °C (medium pluss). En stek på kg trenger ca. Lammestek under kg brunes raskt i stekepanne først. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.


Benfri lammestek

En lammestek nærmest gjør seg selv i stekeovnen. Fyll formen med steken, rotgrønnsaker, hvitløk, poteteter og halve sitroner. Etter noen timers tålmodighet, er resultatet fantastiske smaker og et supert måltid. Vår lammestek er ferdig surret, uten ben og lett å lage.


Hemmeligheten er å bruke riktig steketemperatur og steketid. Stek av lam passer godt i påsken og i sesongen om høsten, men prøv gjerne lammestek ellers i året også. Surret lammestek er benfri. Den finnes naturell og fyllt.


Fordelen med surret lammestek er at når benet er fjernet blir det enklere å skjære steken i pene jevne skiver. Brun steken i smør i en stekepanne til steken er gyllen rundt hele. Stek lammesteken i ovnen på 1grader til du har ønsket kjernetemperatur.


Kan vi friste deg med fransk løksuppe med. Hvis du virkelig ønsker å imponere gjestene dine, er det å servere fylt lammestek en sikker vinner. Ikke bare ser den flott ut, men kjøttet blir så utrolig saftig og smakfullt.


Benfri lammestek

Skjær benet ut av lammesteken og fjern overflødig fett. Hakk løk, persille og hvitløk og bland med brødrasp, merian og salt. Vi er inne i den beste lammesesongen. Vi koser oss med for eksempel fårikål, lammeskanker, lammefilet, lammegryter - og ikke minst lammestek. Det er nettopp sistnevnte som står på menyen i dag, og lammet har fått selskap av nydelige ovnsbakte middelhavsgrønnsaker, en deilig rødvinsaus og saltbakte poteter.


Her finner du all informasjon som trengs for å steke det perfekte lammelår eller lammestek. Steketi steketemperatur, langtidssteking og kjernetemperatur er avgjørende for det beste resultatet. Vi gir deg også fristende lammeoppskrifter med perfekt tilbehør og saus som passer til.


Langtidsstekt lammestek og fløtegratinerte poteter med sjalottløk og parmesanost By Stein Ivar on 14. Kjøtt , middag , potet Du vil alltid få best resultat om du steker kjøttet over lengre tid. Fremgangsmåte langtidsbakt lammestek : Forvarm ovnen til 2°C varmluft.


Fjern nettet rundt steken og brett den ut. Finhakk urter og hvitløk og dryss på alle sider av lammesteken. Dryss med salt og pepper. Rull kjøttet sammen og bind den med bomullshyssing til en stek. Legg lammesteken i et ildfast fat og hell på hvitvin og buljong.


Du trenger litt ti et steketermometer, frisk rosmarin (styr unna den tørkede nå) og fersk hvitløk og selvfølgelig godt økologisk kjøtt. Påsken er rett rundt hjørnet og lam står på menyen hos mange. Her er oppskriften på en deilig lammestek som garantert gir deg vann i munn og et fantastisk mørt resultat!


Langfredag, og lammestek er en bra kombinasjon! Jeg er så glad i langstekt lammestek , den blir så mør og smelter i munnen! I år laget vi den uten ben, og det ble veldig vellykket. Denne var ferdig marinert i Provence krydder. Ingen hvitløk på steken for meg, jeg tåler ikke så godt hvitløk.


Dette er en tradisjonell lammestek med hvitløk og rosmarin som både er saftig og velsmakende! Vi viser deg hvordan du på en enkel måte steker lammesteken med et perfekt resultat. Fyll lammesteken med det du liker av krydder og urter.


Her er det brukt hvitløk, persille, salt og pepper. Hvis du har kjøpt en ferdig surret lammestek fjerner du nettet og bretter ut lammesteken. Klem skrelte hvitløksfedd flate og smør ut til en jevn masse med flatt knivblad. Steika ligger på gulrøtter, løk og sellerirot inni posen.


Benfri lammestek

Med steketermometer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg