mandag 19. desember 2016

Måling av bmi

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Måling av bmi

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Fly med oss verden rundt og prøv rundt 9forskjellige flyselskaper! Body Mass Index ( BMI ) (eller kroppsmasseindeks) er en formel som indikerer om en person er er over- eller undervektig eller har normal vekt.


Formelen er ikke helt eksakt. Dette er formelen for BMI. Utregningen av BMI er enkel, midjemål kan gi mer nøyaktig måling. KMI (kroppsmasseindeks) beregnes ut fra en persons vekt og høyde, og er for de fleste et godt mål på mengden kroppsfett. KMI kalles også BMI ( body mass index ). For barn ≤ år gjelder andre normalverdier enn hos voksne.


KMI), kalt body mass index ( BMI ) på engelsk, er et av målene man ser på for å vurdere en persons helserisiko. På bakgrunn av ditt resultat vil vi komme med en anbefaling om hvilken behandling som kan være aktuelt for deg. Vi har et helhetlig tilbu og vi tilpasser behandlingen etter dine behov. BMI er ett av flere verktøy som kan brukes i vurderingen av hvem som kan kvalifiserers til slankeoperasjon.


For å øke eller få lavere BMI anbefales det at du tar kontakt med kyndige personer som arbeider med kosthold og trening. Kalkulering av fettprosent brukes også for å anslå overvekt og undervekt. Trykk deg inn på formel for BMI for å finne ut hvordan BMI regnes ut. Nedenfor kan du ved hjelp av en skala, lese av din verdi. Her kan du regne ut din BMI.


Måling av bmi

Ved hjelp av vår unike kaloriberegner kan du også finne ut hvor mange kalorier du trenger i løpet av en dag. Du får skreddersydde menyer som er tilpasset deg og dine behov. Denne kalkulatoren er ikke beregnet for barn.


Det er kun personer over år som får et riktig resultat. Kroppsmasseindeks (KMI) er en formel som viser balansen mellom høyde og vekt. Tidligere benyttet en gjerne høyde-vekttabeller, men i dag brukes først og fremst KMI eller på engelsk BMI - body mass index. Barn og unge må vurderes etter andre KMI-verdier enn voksne. For du kan ha BMI og være fet og slapp (og dermed ha høyere risiko for sykdom) – men du kan også ha BMI og være kroppsbygger uten et gram fett på kroppen.


BMI sier bare noe om vekt for høyde, ikke noe om hva kroppen er sammensatt av. Derfor må du alltid se BMI i sammenheng med livvidde, liv-hofteratio og måling av fettprosent. Normalområdet for BMI er mellom 18. BMI -kalkulatoren kan bare brukes på voksne, utvokste personer (over år). Det samme gjelder personer med kraftig beinbygning.


I de tilfellene kan man ikke bruke en BMI -test. Måling av fettprosent vil være mer nøyaktig. BMI -tallet sier heller ikke noe om hvordan fettet ditt er fordelt på kroppen. Også såkalte bioimpedanseapparater kan gi relativt gode mål på mengde kroppsfett, men unøyaktigheten øker ved økende grad av fedme, ifølge legen. Selv om alle disse tre metodene gir mer nøyaktige mål for andel kroppsfett enn BMI , kan de ikke, i motsetning til BMI og midjemål, si noe om risikoen for fremtidig sykdom.


Måling av bmi

Den eneste sikre måten å kontrollere det på er å måle fettprosenten. Midjemål, samt måling av armer og lår kan gi deg en god indikasjon på om du er på rett vei. Vår konklusjon er at regelmessig registrering av høyde og vekt er noe mer enn kun en systematisk kartlegging av pasientens ernæringstilstand. Det kan være en god begynnelse på kvalitetssikring av pleie- og omsorgstjenestene i sykehjemmet. Av tekniske årsaker er figuren i artikkelen bare å finne i papirutgaven.


Alle artikler i NEL og på NHI. Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg