torsdag 29. desember 2016

Bihulebetennelse symptomer

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Behandling av bihulebetennelse. En bihulebetennelse kan skyldes enten virus eller bakterier.


Mange er veldig raske til å ty til antibiotika når det kjenner symptomer på en bihulebetennelse , men antibiotika hjelper som kjent ikke mot virus.

Bihulebetennelse går oftest over uten behandling. Ved vanlig forkjølelse er det ofte samtidig betennelse i slimhinnen i nesen og i bihulene. Ikke alle merker noe særlig til betennelsen i bihulene.


Dersom utførselsgangen fra en bihule tettes til vil trykket inne i bihulen øke, og det oppstår smerter. Vanlige symptomer er feber, smerter i panne, tenner og kinn. De fleste som får bihulebetennelse har også forkjølelse, og vil derfor oppleve typiske symptomer som tett og rennende nese, hoste, feber og slapphet.


Selve betennelsen i bihulene fører til at bihulene hovner opp og skaper et trykk som presser og kan gjøre vondt.

Symptomer på bihulebetennelse. Dette kan gå over til vedvarende smerter, høy feber og nedsatt allmenntilstand. Kronisk bihulebetennelse er en tilstand med vedvarende betennelse og hyppige infeksjoner i neseslimhinnen og bihulene. Typiske symptomer er stadig renning av snørr, nesetetthet, ansiktssmerter og tap av luktesans.


Det er flere symptomer på bihulebetennelse som det er verdt å merke seg. Smerter i ansiktet og kjeven. Det vanligste symptomet er smerte over den betente bihulen. Dette kan gi smerter i pannen, overkjeven, tennene, kinnene eller rundt øynene. Hvis betennelsen er kraftig, kan du samtidig ha feber og - mer sjeldent - hevelse over den betente bihulen.


Gode råd når man har symptomer på bihulebetennelse. Unngå fysiske anstrengelser. Temperaturforandringer vil forverre smertene.


Det kan hjelpe å innånde damp eller fuktig luft, da fukten vil fortynne slimet i nesen og gjør at det lettere kan komme ut. Man skal drikke mye væske. Akutt bihulebetennelse oppstår vanligvis i tilslutning til en vanlig øvre luftveisinfeksjon, som for eksempel forkjølelse.

Hvis bihulenes utførselsganger lukkes som følge av svullen slimhinne, vil eventuelle bakterier i bihulene ha gode vekstforhold. Dersom tilstanden vedvarer lengre enn måneder kalles den for kronisk bihulebetennelse , mens betennelse som varer kortere enn dette kalles for akutt. Eventuelt purulent nesesekret. Ved symptomer på bihulebetennelse som varer over en uke i tillegg til nedsatt allmenntilstan feber og mye smerter, kan det være grunnlag for behandling med antibiotika, sier hun.


Les også: Slik smitter forkjølelse. De vanligste symptomene på bihulebetennelse er hodepine og trykk i kinn, panne og overkjever. Hodepine kan også oppstå, og forverres om du lener deg fremover. Når du spiser kan du oppleve tannsmerter og tap av smakssansen.


Høysnue og andre allergier kan også forårsake bihulebetennelse. Dersom bihulebetennelsen varer lengre enn én uke, kan det skyldes en bakteriell infeksjon. Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Hva slags symptomer gir bihulebetennelse ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg