tirsdag 20. desember 2016

Høyt blodtrykk symptomer

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. De fleste merker ingen ubehag ved høyt blodtrykk.


Hodepine, tretthet, svimmelhet og tendens til neseblødninger kan være symptomer , særlig ved svært høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk oppdages som oftest på en tilfeldig blodtrykkskontroll. For å vite sikkert om du har høyt blodtrykk må du måle det, ofte flere ganger.

I Norge har rundt av den voksne befolkningen høyt blodtrykk. Det er en myte at høyt blodtrykk har ikke noe med personlighet å gjøre, og det er ikke slik at folk med høyt blodtrykk er nervøse, hyperaktive folk. Lavt blodtrykk kan være genetisk og er mer utbredt enn høyt blodtrykk , spesielt hos tynne og unge kvinner. Om moren din har hatt hypotensjon, er det sannsynlig at du også vil oppleve det.


Siden lavt blodtrykk ofte ikke gir velkjente symptomer , blir det sjeldent behandlet. Mange tror at man kan merke et høyt blodtrykk , men faktum er at det kun sjelden gir symptomer. Alvorlig høyt blodtrykk.


Kvalme eller oppkast.

Mange tror at de vil kjenne det dersom blodtrykket blir for høyt , men høyt blodtrykk gir deg vanligvis ingen symptomer. Det skyldes at høyt blodtrykk sjelden gir noen symptomer og at mange derfor først får diagnosen høyt blodtrykk når de rammes av følgesykdommer eller tilfeldigvis får målt blodtrykket. Hypertensjon er den hyppigste forebyggbare årsak til død i Europa, dette til tross for at gjennomsnittlig blodtrykk i befolkningen har vært fallende i de siste – år.


Undertrykket er trykket i pulsårene mellom hjerteslagene (det diastoliske trykket). Forenklet sier vi at blodtrykket er for høyt dersom overtrykket er over 1og undertrykket er over 90. Ved svært høye overtrykk vil de fleste merke hodepine, av og til også kvalme, og unormal tretthet er til stede hos mange som går rundt med et ubehandlet høyt blodtrykk. Eldre mennesker kan imidlertid ha et normalt blodtrykk over disse verdiene, da blodtrykket øker med alderen. På samme måte har barn som regel langt lavere blodtrykk.


Normalt sett vil ikke høyt blodtrykk medføre noen symptomer , og blir ikke oppdaget før ved en rutineundersøkelse hos en lege. Enkelte komplikasjoner, f. Hodepiner som blir verre om morgenen og kvelden. Symptomer på høyt blodtrykk hos kvinner.


Vanskeligheter med å konsentrere seg. Når du utfører visse aktiviteter, som å gå opp trappen, blir du sliten og kortpustet. Det er svært sjelden at noen skal oppleve symptomer på høyt blodtrykk , men de kan oppstå hvis en persons blodtrykk er ekstremt høy. Det kan ramme begge kjønn på en likestilt måte, og dermed er det ansett å ikke være noen merkbar forskjell i forekomst på høyt-blodtrykk symptomer hos menn og kvinner.


Forvarsler, symptomer og risikofaktorer.

Et hjerneslag kan varsle sin ankomst og symptomene må tas på alvor selv om anfallet er gått over i løpet av minutter eller timer. Et drypp kommer brått og en kan ikke beskytte seg mot det der og da. Lær FAST-REGELEN som hjelper å avsløre hjerneslag, det kan redde liv! Legen bør også vurdere deg ut fra symptomer , ikke bare blodprøver.


Hvis du har fått en diagnose og fortsatt har mange av disse symptomene, er det på tide å bli mer informert om bedre thyroideabehandling. Du kan få flere milde symptomer ved høyt blodtrykk , for eksempel lett hodepine og trøtthet, skriver Helsenorge. Hvis du ofte føler deg uforklarlig trøtt og utmattet bør du oppsøke en lege, det kan være symptomer på høyt blodtrykk.


Personer med høyt blodtrykk får ofte hodepine. Det er ikke alltid mulig å vite om man er i risikosonen eller ikke. Det er derfor veldig viktig å besøke din lege regelmessig slik at problemet kan diagnostiseres og behandles korrekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg