mandag 19. desember 2016

Foster uke 10

Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet.


På størrelse med en lime.

I løpet av de neste tre ukene vil fosteret fordoble sin lengde, og kjønnet vil bli synlig. Overgang til foster. Når det ufødte barnet har kommet så langt i utviklingen at alle strukturer er på plass, de skal bare modnes og vokse, kaller vi det ikke et embryo lenger.


Fra nå av kalles det et foster. Armer og bein er korrekt plassert. Alle vitale organ er anlagt, og hjernens vekst øker raskt. Først gjøres såkalte ikke-invasive tester, tester som ikke utgjør noen helserisiko for mor eller foster.


KUB, eller Kombinert Ultralyd og Blodprøve, kan si mer om sannsynligheten for kromosomavvik. KUB test kan utføres inntil uke 12.

Barnets vekst er hurtig som en rakket når du er gravid i uke 10. Gravid uke – Fostrets utvikling. Det lille barnet er nå på størrelse med en sviske, men det er langt i fra like skrukkete (uansett om barnet faktisk ligger i vann heletiden). Hva vi kan se i uke – 11.


Alle indre og ytre strukturer er ferdige og embryonalfasen avsluttes. Barnet er nå et foster og skal vokse og modnes frem mot fødsel. Fingre og tær, armer og ben er tydelige og neglene begynner å formes. Fosteret kan snart tisse ettersom nyrene begynner å produsere urin.


Både det og hjernen fortsetter å utvikle seg etter fødselen, hjernen faktisk helt frem til skolealder. Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet. Nå begynner man å kalle den lille spiren et foster. Livmoren din er på størrelse med en liten grapefrukt. Uke 11: Nå kan du glede deg over at kvalmen snart avtar for de fleste.


Undersøkelsen utføres fra ukers svangerskap, vanligvis i uke 11–14. Nå er de fleste organer anlagt. Morkakeprøve kan utføres på to ulike måter: gjennom magen (transabdominalt) via skjeden gjennom livmorhalsen (transcervicalt) Først utføres det en orienterende ultralydundersøkelse for å finne ut hvor stort fosteret er og hvilken måte som er mest velegnet.


Hvis du har vært kvalm, vil du kanskje oppleve at dette gradvis går over. Fosteret begynner å ligne et menneske og alle anlegg til organer er dannet. I løpet av tredje og fjerde uke krummes embryoet så sterkt at hode og halespiss nesten møtes.

Halen vokser ut over den fremtidige navlesnoren, som derved kommer over på buksiden. Når halen er lengst, utgjør den cirka en femtedel av hele embryoet. Den tilbakedannes deretter, og i niende uke forsvinner den helt mellom setemuskulaturen. Embryoets hale forsvinner i denne uken, fingrene og tærne er nå lett gjenkjennelige.


Både øyne og ører blir tydeligere, og nå er det ikke lenger vanskelig å se at dette skal bli et menneske. Produksjon av urin begynner en gang mellom denne og 12. Andre trimester, alt du trenger å vite. Det du må vite om fosterets utvikling og den gravides utvikling gjennom andre trimester.


Lengde og vekt Mot slutten av uken er fosteret ca. Du kan oppleve noen småblødninger når det befruktede egget fester seg i livmora. Dette er kjent som implanteringsblødning og det er helt normalt.


Resultatene er her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg