torsdag 1. desember 2016

Sliten hele tiden

De norske kjæledyra hele verden klikker p. Mange kan kjenne på følelsen av å være trøtt – hele tiden. Også selv om man har sovet nok. Men kjenner du deg sliten hele tiden , er det viktig at du utelukker at det lave energinivået skyldes sykdom.


Generelt kan man si at kjenner man seg våken, uthvilt og opplagt når man våkner, da har man fått nok søvn, uavhengig av hvor mange timer du har sovet, forklarer lege og professor dr.

Bjørn Bjorvatn ved Nasjonalt kompetansesenter for søvnsykdommer ved Haukeland Universitetssykehus i Bergen. Jeg har vært så sliten og slapp hele tiden. Da jeg egentlig begynte å høre på kroppen min er nå det siste halvåret. Derfor prøver jeg å gjøre noe med det, for jeg har vært så sliten og slapp over lang tid og ingenting. Er du sliten hele tiden ? Kanskje kan du gjøre noe med det.


Uansett om du sitter stille hele dagen, trenger kroppen din vann for å fungere.

Hele to prosent av befolkningen, som utgjør ca 100. Trøtt, slapp og sliten Mange av disse vet ikke at de går rundt med en livstruende sykdom. Umiddelbart vil vi ofte være snille og svarer rent intuitivt før vi får tenkt oss om.


Vi liker også å være den som fikser og ordner, og kan også bli smigret over å bli spurt. Men å hele tiden skulle være snill og grei mot andre, betyr at vi ikke nødvendigvis er så greie mot oss selv. Vil gjerne ha ALT som kan feile meg. Har slitt med dette i noen år nå. Jeg går rundt og er trøtt hele dagen og veldig trøtt når jeg legger meg for kvelden, og er jammen meg like trøtt når jeg våkner på morgenen også!


Må være noe som feiler me. Sliten og trøtt hele tiden. Sover man mange timer i døgnet, stopper i trappa og er så sliten at man slutter å gå ut av døra – da er det på tiden med en gjennomgang hos legen din, sier Brelin. Han råder alle som skal til legen med disse symptomene å tenke gjennom sin livssituasjon.


I tillegg er jeg alltid sliten , trøtt og får dårligere huk. Jeg blir svimmel hele tiden. Føler at jeg vil kaste opp he. I det siste har jeg følt meg veldig uvel om jeg kan si det sånn.

SIDE2): Det er ikke uvanlige å føle seg utslitt og søvnig på denne tiden av året, men det er ikke sikkert det er årstiden som gjør at du ikke har like mye energi som vanlig. Boligen er perfekt og dyr, og jobbene gjerne flere for at det hele skal gå rundt økonomisk. Da skal det veldig lite til før lasset velter. En liten forkjølelse eller en runde med influensa fører til at du faller sammen, og samtidig svekkes immunforsvaret når du er sliten fra før.


Da får du lettere de sykdommene som går, sier han. Jeg er en jente på år og jeg føler meg veldig sliten hele tiden. Det er veldig mye press på alt for tiden og jeg skal liksom rekke alt. Jeg går på håndball og korps og jeg har det travelt hver dag utenom ondsdag.


SVAR: Hei Det er vanskelig å si hva grunnen til din slitenhet kan være. Mange kvinner opplever jernmangel og symptomene er blant annet tretthet, nedsatt fysisk yteevne og svimmelhet. Det kan være mange årsaker til det. Vil sove hele tiden og orker ingneting meir.


Man blir jo fryktelig trøtt og sliten når kroppen er i angrepsmodus hele tiden , som den jo er når man har angst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg