mandag 26. desember 2016

Høyt stoffskifte gravid

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Høyt eller lavt stoffskifte gravid. Overlege i Legemiddelverket, Sigurd Hortemo, forklarer at stoffskiftehormonet tyroksin styrer hastigheten på energiomsetningen i hele kroppen.


Jeg sjekket stoffskiftet før jeg ble gravid , men verdiene var da normale til tross for at jeg opplevde mange symptomer på for høyt stoffskifte (hjertebank, svettig, rastløshet, dårlig søvn, løs avføring og vekttap til tross for god appetitt). Lavt stoffskifte , hypotyreose, når du er gravid , har en rekke mulige skadeeffekter og skal behandles. Behandlingen er enkel og prognosen er god.


Fikk diagnosen pcos og høyt stoffskifte , det tok litt ti men når jeg fikk time så gikk det veldig fort til jeg var ferdig behandlet (alle symptomene mine stemte med lavt). Tok mnd etter at karantenetiden var over til jeg ble gravid første gang, og ytterligere mnd før jeg ble gravid med et vellykket svangerskap. Hei, Er det noen som har våget å bli gravid med høyt stoffskifte før det var normalisert?


Eller fått tillatelse til det? Hva har verdiene deres lagt på da? Graviditet og hypotyreose Er du hypotyroid og usikker på graviditeten, finner du de grunnleggende opplysninger du har bruk for her. Ubehandlet hypotyreose kan true graviditeten og det voksende fosteret.


Noen som har erfaringer med dette? Fikk konstantert høyt stoffskifte før jeg ble gravid , men legen sa ingenting om at det var farlig å bli gravid (kanskje hun ikke trodde jeg ville bli det), men nå er jeg gravid og er litt bekymret over hva dette kan innebære! Høyt stoffskifte skyldes for høy produksjon av hormoner i skjoldbruskkjertelen.


Dette kan gå tilbake etter fødsel. Man tilrår hyppig kontroll hos spesialist, da normalt stoffskifte er avgjørende for fosterets utvikling og for morens trivsel. Du kan også amme uten risiko for barnet.


Du må ikke bli gravid de første månedene etter behandling med radioaktivt jod. Når det gjelder stoffskifte og graviditet så er det som du selv skriver over det kritiske. Jeg er gravid og blir fulgt opp av endokrinolog, Er i en litt annen situasjon, fordi jeg allerede er operert for høyt stoffskifte og tar derfor thyroksin, men jeg hadde litt høyt stoffskifte i begynnelsen av graviditeten. SVAR: Hei Jeg vil absolutt anbefale deg å ta en graviditetstest om du ikke alt har gjort det.


Da kan du få et sikkert svar på om du er gravid , og du kan få oppfølging uansett hva du har tenkt å. Gravid og høyt stoffskifte -Fikk disse to beskjedene samme dag. Stoffskiftet ditt er ikke veldig høyt , mange ligger innen dette området helt normalt, men siden du har symptomer på høyt stoffskifte , er det tydligvis skjedd en forandring i stoffskiftet ditt. Etter flere dagers googling og besøk hos endokrinologspesialist sitter jeg med maaange spørsmål: 1. Medisinering Legen ville jeg skulle begynne på propyltiouracil naf. Jeg synes det er veldig skummelt å ta denne medisinen nå når jeg har blitt gravid. Skjoldbruskkjertelen øker normalt i størrelse hos gravide , ved jodmangel vil den øke ytterligere.


Tyreoideahormonene produseres i skjoldbruskkjertelen. De øker oksygenforbruket og basalstoffskiftet i de fleste vev og er nødvendig for normal vekst, utvikling og funksjon i en rekke organer. Likevel er høyt stoffskifte ikke en uvanlig tilstand – cirka tre prosent av den kvinnelige delen av befolkningen har den.


Ved lavt stoffskifte går alt tregt, ved høyt stoffskifte går ting for fort, sier lege ved Balderklinikken, Lars Omdal til KK. Det fører til symptomer som nervøsitet, hjertebank, skjelvinger, varmefølelse med økt tendens til å svette, vekttap med økt appetitt, hyppigere avføring og vannlating, irritabilitet og søvnvansker. Disse tilstandene skyldes at skjoldbruskkjertelen produserer enten for mye eller for lite hormon. Konsekvenser av høyt jodinntak. For mye jod kan også være skadelig, og det kan både føre til lavt og høyt stoffskifte (hyper- og hypotyreoid-isme), vanligvis bare omtalt som høyt - og lavt stoffskifte.


Vanlige årsaker til at personer får i seg mye jod er at man har fått røntgenkontrastmidler, eller bruker hjertemedisinen Cordarone.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg