onsdag 7. desember 2016

Gravid og solarium

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.


Gravid og solarium

Jeg har hørt at man ikke skal bruke solarium under svangerskapet grunnet magnetisk stråling, men jeg finner ikke noe håndfast informasjon om dette på internet eller andre steder. Jo mer du bruker solarium , og jo yngre du er når du begynner, desto mer øker risikoen. Det er ikke noen trygg nedre grense for hvor mye solarium du kan ta.


Det finnes ingen dokumenterte bevis som tilsier at sollys eller solarium er skadelig for barnet, men det er viktig å ikke overdrive bruken. Men bør man vise ekstra forsiktighet med solarium når man er gravid ? Med mindre man blir overopphetet i solsengen, er det ikke grunn til å tro at solarium er farlig for fosteret, sier Bachmann. Er solarium mindre eller mer farlig enn naturlig sol?


Gravid og solarium

Solarium versus naturlig sol? Statens strålevern fraråder all bruk av solarium. Kunstig soling fører til at du får økt UV-dose på toppen. Ikke bruk solarium hvis du bruker medisin som kan gjøre deg ekstra lysømfintlig. Vent minst timer mellom de to første gangene du tar solarium.


Er du i tvil, oppsøk lege. Ikke sol deg ute og i solarium på samme dag. Oppsøk lege hvis føflekker forandrer seg, eller det oppstår hevelser, klumper eller sår. Kan man ta litt solarium når man er gravid ? Rask og trygg leveranse.


Jeg har ikke solt huden min noe særlig de siste årene, fordi jeg syntes det var fint å være blek, men nå har jeg skiftet mening og vil gjerne prøve å ta solarium (noe jeg aldri har gjort de årene jeg har levd). Jeg er gravid i uke 3 og lurer på om dette er skadelig for babyen? Om sushi, hold in-stømpebukser og bassengbading, blant annet. Som gravid vil man jo bare det beste for barnet sitt. Vi i helsetjenesten ønsker derfor den gravide velkommen til oss så tidlig i svangerskapet som mulig, slik at vi kan få bli kjent med henne og gi svar på alle spørsmålene hun har.


Kan jeg slanke meg når jeg er gravid ? Når du er gravid skal du absolutt ikke slanke deg. Noen som vet om dette har noe og si ? Små doser skader nok sikkert ikke. Men har kjøpt sånn solariumhimmel og har lyst og få litt farge. Lurt og kansje dekke til magen med et håndkle innimellom ? Jeg er nå 15uker og skal snart på ferie til syden. Og for å ikke bli solbrent med en gang jeg kommer på stranden, så lurte jeg på om jeg kanskje skulle ta to,tre soltimmer.


Jeg hadde ikke gjort det mtp pigmentflekker man kan få og de forsvinner ikke så lett igjen. Noen kan få mørke flekker og noen kan få kjempe lyse områder. Bør man holde seg unna solarium når man er gravid ? Kunen tenkt meg noen timer med sol før jul, men er litt usikker. Er nå uker på veg. Og nr man er gravid noen f mneder av sitt liv, hvorfor risikere noe bare for.


De m selvsagt flge vanlige forholdsregler og velge tid i solariumet ut fra hudtype. Mullel­ina Visa endast. De må selvsagt følge vanlige forholdsregler og velge tid i solariumet ut fra hudtype. UV-strålene går kun cirka millimeter inn i huden.


Fosteret blir dermed ikke berørt. Gravide kvinner kan imidlertid få pigmentflekker og oppnå ujevn bruning når de soler deg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg