onsdag 19. november 2014

Brus amming

Jeg fikk beskjed av kiropraktoren min at jeg kunne drikke brus , men helst holde meg helt borte fra light brus (for de inneholder det søtningsstoffet som begynner på A men som jeg ikke husker hva heter) og det kunne skade nervesystemet til babyene. Stemmer det at man ikke kan drikke brus med kullsyre når man ammer? Brus var vel den eneste tingen jeg absolutt måtte holde meg unna mens jeg ammet. Lillegutten reagerte veldig, og vi hadde skikkelig vonde netter hvis jeg bare drakk bittelitt brus.


Det varte til han var over året, hvertfall.

Anonym bruker skrev: Den første. Du lurte på hva folk tenker - og det tenkte jeg. Litt sånn kjerringmelding. No vart eg skikkeleg nysgjerrig på kva du meinar med kjerringmeldig kjenner eg! De inneholder noe mer sukker enn vanlig brus og cirka halvparten så mye koffein som kaffe.


Preparatet skal bare brukes ved graviditet hvis fordelen oppveier en mulig risiko. Forbruker et par kopper kaffe, brus , te og andre koffeinholdige drikker er bra når amming , men drikk med måte. Amming : Overgang i morsmelk er ukjent.

Jeg drikker så og si aldri brus , men på fredag drakk jeg et glass brus på kvelden, og nesten hele den natten så gråt lille. Hjalp ikke med amming eller noe. Tenkte ikke noe videre over det at det kunne være brus , tenkte med en gang tenner. Men så drakk jeg brus i går kveld og, og igjen i natt så har hun nesten ikke sovet.


Etter ett r med amming er nivet av en rekke miljgifter sunket med i. Kan mors kosthold gi babyen vondt i magen? Diar Vitusapotek Hvis du gjerne vil ha juice eller brus er det lurt tynne de ut med halvparten vann Farris. Hvis du er tvillingmamma og er motivert for å amme og har støtte og hjelp fra omgivelsene dine trenger det ikke å være mer arbeidskrevende enn å gi flaske. Noen ammer begge barn samtidig. Når begge bryst tømmes samtidig medvirker det til å øke melkemengden.


Les mer om amming og kosthold på Helsedirektoratets nettside. Kan det jeg spiser eller drikker gi magevondt hos barnet? Mange får høre at de ikke må spise for eksempel kål, løk, jordbær, reker eller drikke brus mens de ammer.


Men forskning har ikke vist noen sammenheng mellom disse matvarene og luft i magen hos barnet. Reagerer babyen som jeg ammer om jeg drikker et glass brus. Vr litt tilbakeholden med kaffe og te samt mye sukkerholdig drikke som saft, brus og juice.


Har en liten jente på snart en måne og har holdt meg unna all mat og drikke som kan gi luft i magen (kanskje med unntak av kålrabistappe på julaften).

Jern (Fe) Ved amming er det ikke ekstra behov fr menstruasjonen er kommet tilbake. Vr obs p at ogs en del brus , sports- og energidrikker inneholder koffein. Kunstige søtstoffer og amming. Et helt vanlig forbruk av lettprodukter og andre produkter med kunstige søtstoffer vil ikke skade diebarnet. Små mengder sukralose, acesulfam K og sakkarin går over i brystmelk, men man vet ikke om det vil påvirke smakspreferanser eller tarmfloraen til barnet.


Uregelmessig amming fordi man er borte fra barnet i lengre ti eller ufullstendig tømming ved amming. Husk: betennelsen sitter i brystvevet og ikke i melken, så når du fortsetter med å amme, gir du altså ikke betennelsen videre til barnet. Betennelsen sitter ikke i morsmelken. Hva er tegnene på brystbetennelse? Et høyt inntak av slike sukkerholdige matvarer fortrenger annen næringsrik mat fra kostholdet og det totale næringsinnholdet i kosten blir dårligere.


Pumping av morsmelk. Andre pumper fordi de skal være borte fra barnet, eller fordi de har sår eller smerter som gjør ammingen vanskelig. Kosthold for deg som er gravid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg