fredag 7. november 2014

Hvordan regne ut syklus

Hvordan finnes sykluslengde? Syklusen regnes fra første blødningsdag i en menstruasjon til neste første blødningsdag (og ikke fra blødningen stopper til den begynner igjen!). Dersom første blødningsdag var 1. Her vil vi beskrive hver av syklusens faser og de mulige endringene i kroppstemperatur, livmorsekret og livmorhalsens konsistens.


Dette er emner du kan lese mer om her. Vi vil også se på hvordan syklusen er både dersom unnfangelse finner ste og hvis det ikke skjer.

Vi har basert denne beskrivelsen på en vanlig dagers syklus. Familie, samliv og. Renten beregnes som en fast.


Men etter å ha tempet en stund og sett det litt i sammenhengen med hvilken type utflod jeg hadde og hvordan kroppen. Er en ny prøver , og sitter her og skriver ned når jeg har hatt mens de siste månedene for å prøve å regne ut hvor mange dagers syklus jeg har og når jeg vil få eggløsning neste gang. For å finne eggløsning skal man vel regne før man fikk mensen, men tar man. Syklus betyr sirkel og henviser til at det samme hormonmønsteret gjentas hver måned.


Enkelt forklart betyr menstruasjonssyklus at kroppen produserer et egg, egget løsner og dersom det ikke blir befruktet av en sædcelle, skylles det ut av kroppen ved menstrasjon.

Sandviks utfordrer det kjente og skaper det nye. I løpet av menstruasjonssyklusen, har du som regel timer på deg til å bli gravid. Er en ny prver, og sitter her og skriver ned nr jeg har hatt mens de siste mnedene for prve regne ut hvor mange dagers syklus. Hei, Hvis syklusen man ble gravid i var unormalt lang (min i allefall dager), hvordan regner man da ut fullgåtte uker? Er det fortsatt første dag i siste mens (merkelig?) eller er det to uker tilbake fra antatt EL?


Jeg hadde siste mens 3. Det beste er å telle dager fra den første dagen av mensen. Prøver du å bli gravid? Da kan det være greit å vite når du har eggløsning. Her kan du regne ut dato for din eggløsning og termin.


Dato for eggløsning vil ikke alltid være helt korrekt. En vanlig metode er rett og slett å telle dager fra første menstruasjonsdag. Det gir bare en omtrentlig. Argh, blir gal av den forbanna tanta! Nå hadde jeg sykluser på 2 2 og nå veit jeg ikke helt åssen jeg skal regne på det.


Fikk først en blødning på 25. OB, så stoppet det.

Så begynte det igjen i går. Skal jeg regne i går (da jeg begynte å blø mest) som 1. Eller skal jeg vente til jeg får mensen tilbake igjen for å prøve? Excel oppretter et nytt regne ark som inneholder både en tabell med de historiske og anslåtte verdiene og et diagram som uttrykker disse dataene. Du finner det nye regne arket rett til venstre (foran) arket der du skrev inn data serien. Tilpasse prognosen.


Hvis du vil endre avanserte innstillinger for prognosen, klikker du Alternativer. Der kan du legge inn første mensdag, dagen for befruktning (EL), og hvor mange dager det er mellom eggløsning og mens, hvis du har oversikt over hvor lang lutealfase du har sånn ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg