mandag 3. november 2014

Psoriasis i underlivet

Psoriasis i underlivet. Den uppträder inom fuktiga och varma hudområden: som armhålor, under brösten, i ljumskar och i underlivet. Vid psoriasis på dessa ställen saknas ofta, den för sjukdomen, karaktäristiska fjällningen. De siste årene har jeg vert plaget med huden i underlivet , spesielt området mellom pung og anus samt i rumpesprekken.


I nyere tid har jeg også hatt symptomer på penis hode.

Hudlege mener det kan være psoriasis da jeg har dette i hodebunn. Den vanligste formen i underlivet er invers psoriasis. Foto: Science Photo Library Vis mer 3. Dessverre kan det røde, flakete utslettet som kjennetegner psoriasis også dukke opp i nærheten eller på kjønnsorganet ditt. Som med andre typer psoriasis er det ikke enkelt å sette fingeren på hva som utløser psoriasis på følsomme områder.


Noen ganger oppstår det spontant, eller uten noen egentlig grunn. Likevel kan psoriasis i armhulene, andre følsomme områder og i underlivet noen ganger forverres som følge av eksterne faktorer. En form for psoriasis affiserer også neglene og lager små groper i dem.

Eksem og psoriasis er to forskjellige hudsykdommer, men begge kan altså affisere underlivet. Dersom du har avgrensede røde, skjellende flekker i hodebunn, på strekkesiden av kneet og i ørene. I perioder med oppblussing av symptomene vil de fleste ha behov for å bruke legemidler. Det finnes en rekke ulike medisiner mot psoriasis , og hvilken type du skal bruke, avhenger blant annet av hvilken type psoriasis du har, hvor på kroppen du har sykdommen, og hvor intens den er.


Medikamentene finnes i ulike varianter. Invers psoriasis opptrer i hudfolder: typisk i armhulene, under brystene, i lysken og underlivet. Det er sjelden flass, men på grunn av fuktighet og den såre huden er det økt fare for infeksjon. Huden blir rød og skinnende. Denne formen for psoriasis forekommer oftere hos overvektige personer.


Ulempen er at pga håret er det vanskelig å komme godt til) Derimot skal en IKKE bruke dette i underlivet. Det kan være flere årsaker til kløen, for eksempel. Ved utbrudd av invers psoriasis oppstår det rødlige utslett som ikke skjeller på følsomme områder hvor hud møter hud og hvor huden er tynn.


Pustuløs psoriasis. Det vanligste stedene å få psoriasisutslett er over albuer og knær, men som du skriver, kan det også være på andre steder på kroppen. Nå kan ikke jeg sikkert si at utslettene du refererer til her faktisk er psoriasisutslett, men jeg anbefaler deg absolutt å oppsøke fastlegen din, slik at dette kan undersøkes nærmere.


Kløe i underlivet er både plagsomt og ubehagelig.

Noen årsaker til kløen er enkle å behandle, mens andre vil være plaget av kløen i lengre tid. Skjelling er uvanlig ved invers psoriasis , det er også denne formen av sykdommen. Både penis, lyskene og rumpesprekken kan affiseres. Typiske forandringer i huden er rødhet og betennelse.


Tilstanden kan gi kroniske plager. Skabb: Skabb er en infeksjon i huden, og smittes via hudkontakt. Diagnostisere psoriasis. Hvis symptomene er svært vage kan det i noen tilfeller ta lang tid før man er sikker på diagnosen. Kvinnor som har psoriasis i underlivet får problem vid blygdläpparna, i ljumskarna och på lårens insida.


Ibland uppstår också små sprickor i huden. Hos män kan psoriasis ses som röda fläckar på ollonet, insidan av förhuden och på penisskaftet. Förhuden kan även bli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg