tirsdag 25. november 2014

Symptomer forstoppelse

Forstoppelse kan noen ganger være et tegn på alvorlig sykdom. Dersom du har noen av de følgende symptomene sammen med forstoppelse bør du oppsøke lege: Endetarmsblødning. Blod i avføring er vanligvis forårsaket av hemorroider, men noen ganger kan det være symptomer på en mer alvorlig tilstand.


Har jeg forstoppelse ? Finn ut med denne veiledningen om symptomer på forstoppelse. Hver dag lurer millioner av mennesker på om de har forstoppelse. Ofte er svaret ja. Flere grunner til forstoppelse – Hva er tegnene på at man er forstoppet og når bør man ty til hjelp?


Symptomer på forstoppelse er hard avføring med separate klumper, som ligner på nøtter og er vanskelig å få ut. Normal hyppighet for dobesøk er alt fra tre ganger om dagen til tre ganger i uken. Den rammer særlig kvinner, eldre, fysisk inaktive, de med fiberfattig kost. På latin kalles det obstipasjon. Hvor ofte er det egentlig normalt å ha avføring?


Symptomer forstoppelse

Mange menneske tror at det normale er å ha avføring en gang daglig, gjerne etter frokost. Vurdering av forstoppelse. Det er store individuelle forskjeller i avføringsmønsteret. Defekasjon ganger per uke. Har treg eller sjelden avføring.


Problemer med å få tømt seg. Abdominalt ubehag eller smerter, særlig i nedre venstre kvadrant. Eventuelt utspilt abdomen. Colon descendens og sigmoideum kan palperes fekalfylt på venstre side, og ampulla recti er ofte fylt med hard feces. Det er svært forskjellig hvor lenge forstoppelse varer.


Det kan være i korte perioder, fra et par måneder til års ti men det kan også vare i mange år, med færre symptomer i perioder. I de fleste tilfeller er forstoppelse uskadelig, men det kan være symptom på en annen sykdom. Barn med allergier har vanligvis mer enn ett symptom , og disse symptomene kan være svært ulike hverandre.


Symptomtesten vår er en enkel kontroll av vanlige symptomer som kan relateres til melkeproteinallergi. Begrepet er vanskelig å definere, fordi man har svært varierende forhold til hva som er normalt. En mye brukt definisjon er avføring sjeldnere enn to ganger per uke.


Symptomer forstoppelse

En forstoppelse er egentlig et symptom og ikke en sykdom i seg selv, det betyr at det kan være en underliggende årsak bak. Det finnes mange mage-tarmsykdommer du kan oppleve forstoppelse som et symptom på, så det er viktig å ta kontakt med lege i slike tilfeller, sier Borchsenius. Dette kan være et direkte symptom på noe som skjer i kroppen din, som for eksempel at du har mistet næringsstoffer. En ekstra risiko som kommer med forstoppelse er risikoen for å få hemoroider. Hvis du hele tiden må prøve veldig hardt for å gå på do, vil du ende opp med å skade tarmen.


Den forekommer dobbelt så hyppig hos kvinner som hos menn, og det er økt hyppighet hos eldre, spesielt hos dem over år. Vanlige og ufarlige årsaker til forstoppelse er lavt væskeinntak, inaktivitet og fiberfattig kost. Men forstoppelse kan også ha alvorlige årsaker. Graden av symptomer varierer fra person til person fra akseptabel til vanskelig. De kan også variere over tid hos samme person, med lette til moderate symptomer i perioder og mer fremtredende i andre.


Symptomer forstoppelse

Selv om symptomene er svært plagsomme, utvikler irritabel tarm seg ikke til alvorlig sykdom. Hvad er forstoppelse ? Den normale passagetid er cirka timer, svarende til en daglig afføring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg