torsdag 13. november 2014

Allergi sprøyte

Tidligere ble vaksinen kun gitt som sprøyter, men nå brukes oftere dråper eller tabletter. Er du lei av årets fæle allergisesong, og vil ha det bedre neste vår? Det finnes to helt forskjellige sprøyter du kan ta mot allergi. Vi fraråder kortison, men anbefaler vaksine, sier.


Allergi sprøyte

Den vanligste formen for allergisprøyter er allergivaksinasjon, selv om det ikke er like vanlig som annen allergibehandling. For noen typer allergi kan du også få vaksine som tabletter, men injeksjon er vanligst. Ifjor fikk jeg en sprøyte for allergi da jeg var supertett og hadde store allergiplager. For mnd siden begynte jeg å kjenne det igjen og gikk til legen, men fikk beskjed på at det var alt for tidlig så jeg ble sent hjem uten noen ting. Allergivaksinasjon.


Jeg har såå lyst på katt etterhvert. Hørte snakk om at det gikk an å få sprøyte mot katteallergi. Er det noen som har erfaring eller hørt dette også?


Allergi sprøyte

Når det gjelder bivirkninger, forteller doktor Rostrup at oral vaksinasjon har færre bivirkninger enn sprøytevaksinasjon. Selv om det generelt er lite bivirkninger med allergivaksinasjon, opplever mange at det klør og kiler i munnen i noen minutter etter at man har tatt vaksinene. Det er ikke selve pelsen, men allergener (proteiner) i dyrenes talg- og spyttkjertler og urin man reagerer på.


Dette er små luftbårne partikler som blander seg med annet støv i luften. Er særlig velegnet når peroral kortikosteroidterapi er vanskelig å gjennomføre (f.eks. ved gastrointestinalt ubehag) eller når konvensjonell behandling av pollenallergi ikke har gitt ønsket resultat. Mange har allergiske reaksjoner på grunn av ulike typer pollen. Andre har allergi mot dyr eller parfyme. Men det finnes gode råd for hva du kan gjøre.


Skjønner jo at dette ikke er en mirakelkur, men mannen reagerer fortsatt på bikkja selv med allergipiller, lite kontakt og sånn så jeg er åpen for å prøve det meste Har kjøpt Petal Cleanse, har ikke store troen - men uansett verdt å teste ut. Spesialister anbefaler nå at bruk av kortisonsprøyter mot pollenallergi reduseres. Grunnen er at ikke det foreligger tilstrekkelig dokumentasjon for hvor raskt, hvor lenge og i hvilken grad behandlingen virker.


Jeg fikk den satt av en kollega, og hun satt den den dypt i setemuskelen, slik det står man skal. Vet ikke kriteriene, men jeg er iallefall sinnsykt plaget hele året. Pollenallergi kalles på folkemunne høysnue.


En allergi er en overreaksjon fra kroppens immunforsvar mot noe som egentlig er ufarlig. Ved pollenallergi overreagerer immunforsvaret mot pollen, det vil si blomsterstøv som spesifikke planter og trær slipper ut i luften. Aleris i Oslo tilbyr allergivaksinering (hyposensibilisering). Behandlingen tilbys personer som er allergiske mot pollen, og kan redusere eller kurere en allergisk sykdom.


Vaksine og kortison. Kortison tar jeg før sommeren starter. Og da holder jeg meg ganske fin hele sommern ca. De verste dagene, si vi kjører forbi noen i slåtten, bør jeg ta en pille utenom.


Allergi sprøyte

AnonymBruker skrev: Jeg ville være litt mer bærekraftig og kjøpte den stripete ullgenseren fra Jenny Skavlan x Pierre Robert i matbutikken. Ble kanskje overrasket da den ble ødelagt etter to vask (med Milo og ullprogram). Klaga i Mega-butikken der jeg kjøpte den og fikk beskjed. Hassel og or-sesongen startet nemlig den 24. Det betyr at flere måtte i gang med behandling av rennende neser, irriterte øyne og halskløe idet de aller seigeste av oss pakket sammen juletreet.


Ja, jeg fikk en kortison sprøyte for å motvirke allergi for ca litt over en måned siden. Men fastlegen min er ikke helt stø på norsk virker det som. Han blingsa mellom å si at den ville virke i 3-uker og 3-måneder. Den allergiske reaksjonen skyldes proteinene i kjæledyrenes flass, spytt, hår eller urin. Proteiner er små partikler som blander seg med støv i luften og gir allergiske reaksjoner når de pustes inn eller kommer i kontakt med huden.


Kroppsreaksjon som inkluderer opphovning, rødhet, kløe, rennende nese og pustevansker når kroppen blir utsatt for noe den er allergisk mot, f. Jeg vil ikke kvitte meg med dem, og allergtablettene jeg har fått fungerer bra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg