fredag 14. november 2014

Kløe underliv

Kløe underliv

Kløe i underlivet er plagsomt. Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet. Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer. Svie, irritasjon og kløe kan man merke overalt på kroppen, men når dette rammer et så sensitivt område som underlivet, oppfattes det gjerne som ekstra plagsomt og bekymringsfullt. Vi skal se på noen av de vanligste årsakene som legen din gjerne vurderer på kontoret.


Det kan være et symptom på sykdommer som infeksjoner, allergier eller hudlidelser. Noen årsaker til kløen er enkle å behandle, mens andre vil være plaget av kløen i lengre tid. Svie, kløe og luktfri utflod er vanlige symptomer på soppinfeksjon.


De fleste opplever at utfloden er tykk, hvit og klumpete (minner om cottage cheese), men tyntflytende utflod kan også forekomme. Sårhet, sprekkdannelse i underlivet og smerter ved samleie er andre symptomer som kan oppstå hvis man har soppinfeksjon. Takk for spørsmålet ditt.


Jeg klarer ikke å gi deg noen diagnose, men kan gi deg litt informasjon som kan være til nytte. De to vanligste årsakene til kløe i underlivet i graviditeten er bakteriell vaginose eller sopp. Det informerer jordmor ved Oslo jordmor- og ultralydklinikk, Ida Cecilie Widsten.


For mange oppleves det ekstra ubehagelig på grunn av at det er et intimt område som gjør at man føler det er litt tabu å snakke om. Den vanligste plagen ved sopp i underlivet er endret utflod fra skjeden. Du kan også kjenne kløe og sårhet.


Kløe underliv

Soppinfeksjonen er vanligvis lett å bli kvitt, men hos enkelte kvinner kommer den stadig tilbake. På disse sidene kan du lære mer om daglig pleie og råd om hvordan du kan løse vanlige underlivsproblemer. I tillegg finner du beskrivelse av sykdommer i sammenheng med urinveier og underliv , og råd om riktig legemiddelbruk ved disse sykdommene.


I noen tilfeller kan en også bli rød og sår. Noen kvinner opplever smerter under samleie. I tillegg kan man få en tykk, litt klumpete utflod som ikke lukter. Sopp i underlivet er som oftest ikke smittsomt fra menn til kvinner, men i noen tilfeller kan det likevel smitte.


Det finnes mange ulike årsaker til at man opplever slik kløe – daglig er vi utsatt for ulike kjemikalier i miljøene vi omgås og i produktene vi bruker. Ved seksuelt overførbare sykdommer, bør man imidlertid oppsøke lege for å få riktig behandling. Det er ikke alltid det er så mye som skal til for å få bukt med problemet med kløe i underlivet.


Her er det samlet en del enkle kjerringråd mot kløe der nede. Les mer om kløe i underlivet. Som hjelp mot kløe i underlivet er ofte det enkle det beste. Konstant fuktig eller våt hud fører til økt fare for soppinfeksjon. Candida, en gjærsopp som kan gi infeksjon i munn og underliv , finnes i avføringen hos en tredel av alle spedbarn, og disse barna er særlig utsatt for bleiedermatitt, forklarer hun.


Ifølge Arden kan også bruk av antibiotika gi overvekst av sopp hos barn. Finn ut forskjellen her, slik at du kan behandle plagene riktig. Svie og smerter i underlivet? Er du tørr i skjeden kan du få kløe , små sprekker i huden, svie, og det kan være ubehagelig å sette inn tamponger, forklarer hun. SVAR: Hei Det høres ut som om du har fått en soppinfeksjon.


Sopp i skjeden er en veldig vanlig årsak til kløe og økt mengde utflod fra skjeden. Når man har soppinfeksjon er det vanlig å få rif. Spørsmål: Jeg har vært plaget av kløe i underlivet de siste fem årene.


Etter å ha vært hos mange leger og gjennomført utallige kurer mot sopp kom jeg endelig til en som stilte diagnosen. Jeg har i lengre tid hatt ekstrem kløe i underlivet, det vil si i huden og ikke i skjeden. Det startet da jeg ble gravi fikk lungebetennelse og måtte gå på penicillin.


Intim og underliv Soppinfeksjon. Opp mot ¾ av alle kvinner over år har opplevd en soppinfeksjon i underlivet. Vanligvis vil man oppleve kløe , svie og endring av utflod når man har en soppinfeksjon.


Kløe underliv

I de fleste tilfellene kan en enkelt behandle seg selv ved bruk av reseptfrie legemidler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg