torsdag 27. november 2014

Stikkende smerte i magen

Magesmerter kan arte seg på forskjellig vis. De kan være murrende, verkende, skjærende eller stikkende , alt avhengig av årsak. Smertene er ofte ledsaget av andre symptomer fra fordøyelseskanalen, som kvalme, oppkast eller endret avføring.


Dette betyr magesmertene – etter hvor i magen de sitter. Dette er betennelse i blindtarmen, den vanligste årsaken til smerte i nedre del av høyre side av magen.

Stikkende smerter i siden Du har sikkert opplevd å få hol men her snakker vi om noe helt annet. Hvis du opplever stikkende smerter som tiltar over timer eller dager, kan det være snakk om blindtarmbetennelse. Da befinner smertene seg nederst på høyre side av magen. Smerter nedad på venstre side: kan komme fra tarmen.


Det kan være smerter nede i magen på den ene eller på begge sider. Likeledes kan smerte fra magen av og til stråle ut i ryggen, opp bak skulderbladene eller ned i lyskene eller bena. Sterke smerter ledsages oftest av kvalme.


Hvordan oppstår akutte magesmerter?

Dyp, diffus, eventuelt i midtlinjen. Oftest fra indre organer. Peritoneal smerte ? Skarp, ofte lokalisert, smerte som forverres ved bevegelse og trykk mot affisert del av bukhinnen. Typisk for appendisitt.


Ved ulcus perforans vil mageinnhold kunne renne nedover i bukhulen og gi lignende smertevandring. Smerte på venstre side av magen bør ikke ignoreres eller overses. Om noen av disse symptomene oppstår samtidig, er det grunn til bekymring: Konstant smerte. Dette er ikke noe som er begrenset til kun én dag i noen timer.


Ufarlige årsaker til magesmerter. Petter Brelin forteller om en rekke vanlige årsaker til smerter i magen : Virus. Plutselig vondt i magen som kan gi kramper, diaré, feber og ubehag som går over etter noen dager, såkalt omgangssyke som er en akutt mage - og tarminfeksjon. I natt våknet jeg med intense og stikkende smerter i øvre del av magen og opp i brystet, det var konstant og varte i ca. For eksempel ved forstoppelse og luft i magen.


Dette har også skjedd gang tidligere for noen uker siden. Har du smerter over hele magen ? Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen.

Ja: Kanskje har du en. Dersom du har smerter som er stikkende , brennende, sviende, skjærende, kriblende, krampelignende eller gir en nummenhetsfølelse, kan de være nevropatiske. Kronisk smerte er ganske vanlig, men kan ha et komplekst årsaksforhold.


Det er flere smertetyper, for eksempel muskelsmerter, leddsmerter og nervesmerter (kalles også nevropatisk smerte ). Så lenge du kjenner godt med liv i magen , ikke har vondt og blødningen ikke øker på eller fortsetter over flere timer, kan du ta det med ro. Skulle du derimot få smerter i magen som ikke gir seg, kraftig pågående blødning, eller kjenne at fosteraktiviteten endrer seg, bør du ringe fødestedet ditt for å få råd. Hvis det er en stikkende type smerte , Sliping smerter i magen som betyr denne sykdommen normalt skylden på krydret og syrlig mat,. Livmoren din vokser, noe som kan gi litt stikkende smerter i magen. Jeg har den siste tiden hatt sterke til moderate smerter hver dag.


Forrige gang jeg hadde mensen blødde jeg mindre enn normalt. Har gått på p-piller (microgynon) i snart år og har ikke før opplevd så liten blødning. Da trodde jeg at det bare var luft i magen , og fordi jeg hadde litt hard mage.


Men fikk gått ordentlig på do og greier på fredag, og ikke hatt noe problem med avføringen etter det. Men stikkingen har ikke gitt seg, den har bare blitt verre. Og idag har det begynt å spre seg litt til venstre side også. Samme stikkende smerte.


Jeg har i noen dager nå hatt vondt i magen , såklate murringer. Men i dag tidlig fikk jeg et ekstremt stikk og intens smerte da jeg bøyde meg ned for å knyte skoene mine, og disse smertene har kommet med jevne mellomrom i hele dag, helt til nå hvor jeg har dem stortsett hele tiden. Jeg føler at magen min er litt øm og sår på en måte. Regelmessighet er et nøkkelord for magen , og gjelder både med hensyn til toalettvaner, måltider, fysisk aktivitet og søvn. Havregrøt er dessuten veldig bra mat for de fleste mager.


Når gir kvalme og oppkast grunn til å ringe legen sin? Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage -tarm-kanalen. Det er stikkende og krampeaktige smerter, og de blir forsterket ved.


Vi skiller vanligvis mellom akutte og kroniske magesmerter. Om vondt i magen - NRK Livsstil - Tips, rd og innsikt 11. De vanligste plagene i svangerskapet er uspesifikke smerter i magen , gjerne rett overfor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg