tirsdag 11. november 2014

Adhd behandling

Den vanligste behandlingen for ADHD er en kombinasjon av legemidler og psykoterapi. Mange barn med ADHD , spesielt de som er alvorligst rammet bruker legemidler for å kontrollere symptomene. Forståelig nok er mange foreldre engstelige når barnet deres får utskrevet legemidler som skal brukes over en lengre periode. Mye symptomatisk behandling kan imidlertid bidra til å håndtere ADHD -symptomer.


Adhd behandling

En omfattende behandlingsplan, inkludert sosial, utdanningsmessig, psykologisk og medisinsk intervensjon, er den beste måten å behandle ADHD på. Helsekrav til førerkort ved. Når man får diagnosen ADHD , bør det være flere tiltak som settes inn samtidig. Et av behandlingstiltakene kan være bruk av medisiner. Som ADHD -medisiner regnes sentralstimulerende midler det vil si metylfenidat som er godkjent av Statens legemiddelverk for voksne og barn, og dextroamfetamin som kun er godkjent for barn.


EKG-screening av friske barn og unge før oppstart av slik behandling synes å være vanlig i Norge, til tross for anbefalinger om at dette kun bør gjøres hos risikoindivider. De dosene som brukes i behandling av ADHD , gir ikke rus og skaper ikke avhengighet. Det er gjort flere store undersøkelser om medisinering for ADHD hos barn påvirker risikoen for senere rusproblemer. Konklusjonen er at faren for senere rusmiddelproblemer ikke øker.


Adhd behandling

Denne filmen gir en kort innføring i hvordan det er å leve med ADHD. Filmen er laget av Per Trystad for ADHD Norge. Lest av Håvard Bakke. Vi vet imidlertid lite om effekten av medisin over ti og medisiner passer ikke for alle.


En utredning er omfattende - slik blir barn testet for ADHD. Pasienter med ADHD bør få en tverrfaglig tilnærming der alle instanser bør samarbeide. Mange voksne med ADHD har vanskeligheter med å få struktur på tilværelsen, og hvis det samtidig er andre psykiske lidelser, kan det gjøre behandlingen vanskeligere. I all behandling er det viktig at du sammen med behandler blir enig om mål for behandlingen.


Adhd behandling

En god relasjon til behandler er viktig for å få god hjelp, og det finnes mange ulike behandlingsstrategier. Medisinsk behandling. För närvarande finns det ingen bot mot ADHD , många symtomlindrande behandlingar kan dock hjälpa till att hantera ADHD -symtomen. En omfattande behandlingsplan med bland annat sociala, utbildningsrelaterade, psykologiska och medicinska åtgärder är det bästa angreppssättet för att behandla ADHD. Tilpassede behandlingsprogrammer ser ut til å kunne redusere ADHD -symptomer.


Der det gis behandling med legemidler, skal dette være del av et helhetlig tilbud. ADHD slik at best mulig hjelp kan gis til personer med ADHD -diagnose, deres pårørende og andre. Behandling med legemidler.


Negativ omtale av en diagnose eller en behandling skal ikke føre til at pasientgruppen behandles annerledes enn andre pasienter. ADHD-behandling (norsk) Abonner på vårt nyhetsbrev. I dag er kanskje medikamentell behandling det vanligste ved ADHD , og deres effekt går direkte inn på kjernesymptomene.


Det er stor forskjell på hvordan man bruker medisiner og psykososiale tiltak. Valget blir pasientens, mener Hoem. I behandling av ADHD er det viktig å tilrettelegge godt i hjemmet og på skolen, men medisinering kan være en effektiv tilleggsbehandling for mange.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg