torsdag 13. november 2014

Alkohol og helse

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Hælspore, urolige ben, fotsopp, hallux valgus, benhinnebetennelse? Rask levering - dagers åpnet kjøp.


Små mengder alkohol innebærer vanligvis liten skaderisiko for friske personer. Graden av helserisiko øker både med hvor høy promille du har og hvor ofte du drikker, men det er store individuelle forskjeller.

Les mer om alkohol og hvordan den påvirker kroppen din og de rundt deg. Vinmonopolets holdningskampanjer Graviditet og alkohol. En kort film om hvorfor man ikke bør drikke alkohol. Den gjennomgår også virkemidler for å forebygge skadelig alkoholbruk og alkoholrelaterte problemer.


Du kjenner påvirkning av alkoholen først når den er tatt opp i blodet og transportert rundt i kroppen. Hvordan alkoholen påvirker deg kommer an på hvor mye alkohol du har i blodet. Det er forsket mye på hvordan alkohol påvirker fysisk og mental helse , og medisinsk forskning finner stadig flere sammenhenger mellom alkoholbruk og ulike alvorlige sykdommer.

Ungdom og alkohol – råd til foreldre. Den viktigste jobben for å få ungdom til å drikke mindre alkohol gjøres hjemme. Som forelder har du en helt sentral rolle og kan være med på å utsette debutalderen og begrense bruken av alkohol hos barna dine. Hvis du er bekymret fordi du drakk alkohol i tidlig i svangerskapet eller før du visste at du var gravi bør du snakke med jordmor eller lege.


Det er umulig å gi et sikkert svar på hvor grensen går for inntak av alkohol og risiko for fosterskade. Det finnes ingen nedre grense. Det vil alltid være individuelle forskjeller.


Temaside med statistikk, fakta, artikler og nyheter om alkohol. Rusmidler, doping og avhengighet. Temaside om avhengighet, rus og samfunn, samt rus og psykisk helse. Ved alkoholisme blir alkohol konsumert i et omfang som går langt ut over det som er vanlig.


Det tilfører såkalte tomme kalorier (syv per gram alkohol ), og det kan sabotere både trening og inntak av nødvendige næringsstoffer. Når du inntar alkohol , prioriterer kroppen å forbrenne alkoholen. Det hjelper å spy På listen over ting som hjelper deg få bukt med tømmermenn, hevder den danske kjendislegen at det å kaste opp kan være til hjelp.


Det er ingen skarpe skilje mellom bruk og skadeleg bruk. Til tross for at alkohol på kort sikt kan virke positivt på enkelte symptomer ved angst og depresjon, vil den på lengre sikt kunne bidra til å opprettholde eller forsterke dem.

Det er ikke uvanlig å oppleve og utvikle symptomer på psykiske lidelser som en følge av alkoholbruk. Dette gjør alkohol med kroppen din Vi drikker liter alkohol årlig Undersøkelse: av tror ett glass er sunt. Alkohol og helse : Fyllesyk? En del reseptbelagte smertestillende kan i kombinasjon med alkohol forårsake pustestans, og er årlig dødsårsaken for mange nordmenn. Smertestillende som inneholder dextropropoxifen er de farligste, de påvirker hjernens pustesentrum, og alkohol forsterker den effekten.


Noe som kan medføre at kroppen ganske enkelte glemmer å puste. Studiene som antyder at alkohol kan ha en forebyggende effekt, er alle såkalte observasjonsstudier. Man deler befolkningen inn i grupper, f. De som ikke drikker, de som drikker lite, de som drikker moderat og de som drikker mye. Janne Tolstrup forsker på voksnes atferd og helse.


Røyking tar flest liv. En person som røyker daglig, mister i gjennomsnitt ti år av livet, sier. Egenerklæringen er en del av helseattesten, og skal fylles ut av søker og medbringes til fastlegen når man skal ha utfylt helseattest og til optiker ved utfylling av synsattest (Helseattest førerett – syn).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg